مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان ، گفت: استان ۱۱۰ میلیارد تومان سهیمه تسهیلات مشاغل خانگی دارد که تاکنون ۷۶ درصد آن پرداخت شده است.
یوسف شعبانی امروز در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان همدان، اظهار داشت: تسهیلات مشاغل خانگی نقش موثری در افزایش اشتغال پایدار دارد، اما متاسفانه در بانک های استان نسبت به پرداخت تسهیلات تبصره ماده ۱۶ انقباض وجود دارد.
وی در خصوص تسهیلات ارائه شده از سوی بهزیستی برای ایجاد اشتغال افراد تحت پوشش از یک تبصره ۱۶ نیز عنوان کرد: در حال حاضر این اداره کل ۵۵ درصد تعهدات خود را اعمال کرده است به طوری که از ۳۳۶ میلیارد ریالی که متعهد شده بود ۱۸۳ میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در خصوص تعهدات اشتغالزا کمیته امداد نیز بیان کرد: این اداره کل در حال حاضر ۷۵ درصد تعهداتش را به انجام داده و از ۵۸۰ میلیارد ریال تعهدات خود ۳۳۴ میلیارد ریال را پرداخت کرده است.
شعبانی با بیان اینکه جز۲ تبصره ۱۶ مربوط به طرح های صنعتی، کشاورزی و خدماتی در استان همدان می باشد، تاکید کرد: تعهد استان در خصوص بند ۲ تبصره ۱۶ در استان همدان ۱۶۰۰ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: در همین راستا در بخش صنعت ۴۷ درصد تعهدات، در بخش خدماتی ۳۲ درصد و بخش کشاورزی ۲۱ درصد تعهد ایجاد شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در حال حاضر ۸۶ درصد فرصت های شغلی ایجاد شده در استان راستی آزمایی شده و تایید شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سهمیه ایجاد اشتغال استان در دستگاههای مختلف اجرایی، در سال جاری، ۲۳ هزار و ۵۸۹ نفر بوده است، اضافه کرد: با تلاش مجموعه مدیریتی استان، حدود ۸۴ درصد از سهمیه ایجاد اشتغال استان محقق شده است.
شعبانی با بیان اینکه در برخی روستاهای استان، مزیتهای نسبی وجود دارد که با توجه به آن، میتوان زمینه اشتغال در این نقاط را فراهم کرد، گفت: قانون تشکیل تعاونیهای توسعه و عمران یکی از ظرفیت های خوب برای ایجاد فضای کسب و کار و اشتغال در شهرستانها می باشد.
وی ادامه داد: بر همین اساس دو شهرستان درگزین و فامنین به عنوان پایلوت انتخاب شده اند که منطلق للقانون در هر شهرستان یک تعاونی تشکیل می شود و حد اختیار پیدا می کند که شهرداریها و نهادها بتوانند بدون اخذ تشریفات کارهای عمرانی را به این تعاونیها بسپارند.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان همدان در پایان تاکید کرد: استان همدان ظرفیت و توانمندی بالایی در حوزه اشتغالزایی دارد که استفاده حداکثری از این قابلیتها موجب ایجاد فرصتهای شغلی مولد و پایداری بیش از میزان تعهد شده خواهد شد.
در ادامه نیز رئیس شورای هماهنگی بانکهای استان همدان، گفت: بانکهای استان برای پرداخت تسهیلات منطبق بر دستورالعمل مرکز تسهیلات پرداخت میکنند و نمیتوانند خودسرانه عمل کنند.
محمد طوماسی افزود: تسهیلات متعددی در قالب وام ازدواج، کرونا ، ودیعه مسکن ، بهسازی مسکن روستائی، کمیته امداد، بهزیستی، اشتغال، رونق تولید و غیره پرداخت می شود که همگی با مجوز مرکز تسهیلات است.