آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی امشب در جلسه شورای اداری استان گیلان اظهار داشت: توفیقی نصیب بنده شد تا در استان گیلان حضور یابم. صبح امروز در رشت بازدیدهایی انجام شد و عصر در جمع نمایندگان اقشار مختلف حضور یافتم.

رئیس جمهور با بیان اینکه امشب نیز در جلسه شورای اداری در خدمت استاندار، نماینده ولی فقیه در استان، مدیران، نمایندگان گیلان در مجلس، ائمه جمعه و فرماندهان نیروهای نظامی و انتظامی هستیم؛ افزود: حضور در جمع این بزرگواران توفیقی برای بنده بود و بدین جهت خداوند را شاکر هستم.

آیت‌الله رئیسی تفاوت‌های نظام مدیریتی با نظام مدیریتی اسلامی را مورد اشاره قرار داد و گفت: موضوع مدیریت در فرهنگ‌های مختلف، در ظاهر اعمال‌ نوعی مدیریت است اما حقیقت مدیریت در فرهنگ دینی ما این است که مدیر در نظام مدیریتی اسلامی قبل از هر کسی خود را در محضر خدا می‌داند.

وی با بیان اینکه مدیر در فرهنگ دینی ما پیش از نظام اداری خود را پاسخگوی حضرت حق می‌داند، ابراز داشت: این مدیر در وهله بعد پاسخگوی مردم، سوم پاسخگوی ارباب رجوع و چهارم پاسخگوی نظام مدیریتی است و این چیزی است که مدیر را در خلوت و آشکار موظف می‌کند تا قانون‌مدار و اخلاق‌مدار حرکت کند و عدالت را در تصمیم‌گیری سرلوحه قرار دهد.

رئیس جمهور با اشاره به یکی از اصول نظام مدیریتی مبنی بر اینکه “همواره حق با مشتری است” افزود: در نظام مدیریتی اسلامی دوست داشتن و محبت مردم وجود دارد و این تفاوت ما با سایر نظام‌های مدیریتی است؛ وقتی آدم مردم را دوست داشته باشد انسان را به اموراتی ملتزم می‌کند.

وی تصریح کرد: نگاه سوم در نظام مدیریتی نگاه به همکاران و نظارت و کنترل نسبت به کار آن‌ها است البته اعتماد یک ضرورت است اما در کنار آن باید نظارت نیز وجود داشته باشد و این کنترل به دلیل بی‌اعتمادی نبود و برای تداوم اعتماد است؛ امروز بیش از هر موقع به سلامت نظام اداری نیاز داریم.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه “مردم از دولت و همه مدیران انتظار دارند که سلامت اداری داشته باشند” خاطرنشان کرد: همه ارتباطات و روابط باید سالم باشد چرا که این ارتباط نادرست اعتماد مردم را خدشه‌دار می‌کند؛ ۸ هزار شهید در استان گیلان داریم که این خود انتظار از مسئولان‌ را دو برابر می‌کند.

وی با اشاره به رتبه نخست گیلان در واکسیناسیون کرونا اذعان کرد: از همکاری مردم گیلان با واکسیناسیون کمال تشکر را از مردم دارد و از کادر درمان نیر تشکر می‌کنم و یاد نخستین شهید مدافع سلامت گیلان شهید نرجس خانعلی‌زاده را گرامی ‌داریم.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما باید در مورد خدمات خود به مردم یک بازنگری داشته باشیم و ببینیم چه خدماتی تاکنون انجام شده ابراز داشت: باید ببینیم چه عقب‌ماندگی‌هایی داریم لذا باید این عقب‌ماندگی‌ها علت‌یابی شود ولی اکنون نباید در صدد این باشیم و باید اهتمام خود را برای جبران عقب‌ماندگی به‌کار گیریم.

آیت‌الله رئیسی خاطرنشان کرد: در گیلان برخی از پروژه‌ها مانند کارخانجات به دلیل مشکلاتی تعطیل و نیمه تعطیل است در حالی که برای رونق اشتغال و تولید باید این کارخانجات وارد خط تولید شوند و یکی از کارهای ضروری در گیلان احیای کارخانجات است و به بانک‌ها گفتیم یا کارخانجات را اداره و یا واگذار کنند.

وی با اشاره به اینکه گیلان قطب کشاورزی، گردشگری است اظهار داشت: اقتصاد گردشگری، کشاورزی و دریا چرخ‌های تولید را به حرکت در می آورد و همه باید کمک کنند تا ظرفیت استان به خوبی به‌کارگیری شود زیرا این ظرفیت، ظرفیت واقعی استان نیست.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه اساس منطقه آزاد تولید و تسهیل صادرات بوده از طرفی گردشگری آن نیز مفید است خاطرنشان کرد: مناطق آزاد نباید به واحد واردات کالا تبدیل شود و اکنون باید در زمینه تولید فعال باشند.

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه مشکل دیگر گیلان پسماند است که مردم را آزرده کرده و باید با اولویت با آن‌ برخورد کنیم زیرا سلامت و محیط زیست مردم در معرض خطر است گفت: در سطح کشور بخش مدیریت پسماند راه‌اندازی می‌شود و به وزیر کشور تأکید کردم یک مسئول به شکل سازمانی این امر را دنبال کند تا با یک زمان‌بندی معضل پسماند را حل کنیم؛ در اختصاص بودجه این موضوع جزو اولویت‌های کشور است.

وی با اشاره به اینکه زرجوب و گوهررود دو نعمت الهی است که با آلوده کردن آن نگرانی‌هایی برای مردم به‌وجود آمده است تصریح کرد: رسیدگی به این موضوع ضرورت دارد همچنین رسیدگی به تالاب انزلی هم اولویت‌دار است و کارگروهی از بخش‌های مختلف باید برای پرداختن به احیای این رودخانه‌ها و تالاب مأموریت یابند.

رئیس‌جمهور درباره مشکل نبود زمین در گیلان برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن افزود: روسای ادارات باید کمبود زمین را بررسی و جبران کرده و زمین‌های مازاد در اختیار را آزادسازی کنند چراکه اکنون ساخت مسکن اولویت‌دار است و با همکاری ادارات و سازمان‌های این مشکل حل می‌شود. 

آیت‌الله رئیسی درباره مشکلات صدور سند برای اراضی روستایی در استان گیلان خاطرنشان کرد: باید برای اراضی سریعاً سند صادر و طرح کاداستر در سازمان ثبت دنبال شود همچنین از مسئولان‌ حوزه ثبتی‌ می‌خواهم مسئله حدنگار را با همت بیشتری دنبال کنند.

وی درباره لزوم ایجاد صنایع تبدیلی ابراز داشت: اگر صنایع تبدیلی در کنار محصولات کشاورزی باشد ارزش افزوده، تولید و اشتغال را به همراه دارد و این موضوع در سطح کلان مطرح است از طرفی در استان گیلان این مسئله مهم بوده و باید با جدیت انجام شود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه “ساماندهی مراتع یکی دیگر از موضوعات مهم در گیلان است” اذعان داشت: مردم سال‌ها در این مراتع زندگی کردند و اکنون می‌خواهند که دامشان از این مراتع استفاده کند پس باید کیفیت استفاده از مراتع سازوکاری اطمینان بخش داشته باشد که وزیر جهاد کشاورزی این امر  را پیگیری می‌کند‌.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه “یکی از مراکز تأثیرگذار در قراردادهای شانگهای، اکو و اتحادیه اوراسیا استان گیلان است چرا که از بنادر و راه‌های ریلی خوبی برخوردار است” گفت: روس‌ها هم از بنادر ما نام بردند و نسبت به تولیدات ایران اظهار تمایل کردند از این رو اینکه تجارت ما از ۳ میلیارد به ۱۰ میلیارد برسد دور از ذهن نیست و باید مشکل ارتباطات برطرف شود‌.

وی درباره موضوعات فرهنگی و توجه دولت به آن تصریح کرد: از بستر فضای مجازی می‌توان استفاده خوب و یا بد داشت؛ ما می‌توانیم از این فضا برای اعتلای مسائل فرهنگی استفاده کنیم؛ لازم به ذکر است که مباحث فرهنگی یکی از موارد مورد توجه دولت است‌.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: شورای انقلاب فرهنگی برای کل کشور یک برنامه مهندسی فرهنگی ارائه کرده و یک برش برای هر استان تعریف شده که استانداران و دیگر مسئولان‌ مربوطه باید این برش استانی را دریافت کرده و پیگیری کنند.

آیت‌الله رئیسی درباره مطالبات کارگران  ابراز داشت: پیمانکاران نباید در انجام کار تعلل کنند و کارفرما باید بر این امر نظارت کند؛ از طرفی تأخیر در حقوق کارگران پذیرفتنی نیست و احقاق حقوق کارگران در اولویت است.

وی اذعان کرد: موضوعاتی نظیر رسوب کالا در گمرک، مالیات‌ها در بنادر و گمرکات، مصرف برق تجدید‌پذیر در استان که توسط نمایندگان گیلان در مجلس مطرح شد نیازمند رسیدگی است و اختصاص بیل مکانیکی به شهرستان ‌‌ها نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مبارزه با هرگونه زمین‌خواری، جنگل‌خواری‌ و ساحل‌خواری باید مورد توجه دستگاه‌های نظارتی قرار گیرد و با این موارد برخورد قانونی شود گفت: دستگاه‌های حکومتی باید در رعایت مقررات و حقوق مردم و اجرای عدالت پیشتاز باشند تا بتوانند مردم را به اجرای قانون دعوت کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *