منابع یمنی از درگیری شدید میان تروریستهایی خبر داد که در کنار ائتلاف سعودی در جنوب مأرب میجنگند.
منابع محلی در استان مأرب اعلام کردند: درگیری شدیدی میان تروریستهای القاعده و داعش در حومه «وادی عبیده» در جنوب شهر مأرب رخ داده است.
به گفته این منابع، تروریستها به جان هم افتادهاند و تاکنون شماری از آنها در جریان این درگیری داخلی به هلاکت رسیده و برخی دیگر زخمی شدهاند که مهمترین آنها «ابوعبدالله الصنعائی» از سرکرده های بارز القاعده است.
طبق آخرین اخبار واصله از مأرب، تروریستهای داعش اقدام اقدام به اعزام شمار زیادی از تروریستهای خود به «وادی عبیده» به سرکردگی «ابوالقعقاع المأربی» کردهاند.
همزمان اخباری از کشته شدن چند تن از سرکردههای بارز داعشی در حمله پهپاد ناشناس در مأرب مخابره شد.
منابع یمنی اعلام کردند که در حمله پهپاد ناشناس به جنوب مأرب چند تن از سرکرده داعش کشته شده است.
«محسن علی سعید طالب جلال»، «عبدالهادی صالح سعید طالب جلال»، «ناصر محمد سعید طالب جلال» و « ناصر حسین فرحان جلال» در جریان این حمله پهپادی هدف قرار گرفته اند.
کشته شدن افسران ائتلاف سعودی در حمله پهپادی انصارالله
این درحالی است که رسانههای وابسته به ائتلاف سعودی به نقل از یک منبع نظامی اعلام کردند که در حمله پهپادی نیروهای صنعا، شماری از افسران نیروهای ائتلاف کشته شدهاند.
تاکنون مقامات ائتلاف و دولت هادی در مأرب واکنشی به این حمله نشان ندادهاند.
تسلط نیروهای صنعا بر کوه راهبردی «لعیرف»
همزمان نیروهای صنعا بر یک کوه راهبردی در «وادی عبیده» در جنوب مأرب مسلط شدند.
منابع محلی در استان مأرب اعلام کردند که نیروهای صنعا در جریان عملیات نظامی گسترده از چند محور به سمت نیروهای ائتلاف سعودی در کوه راهبردی «لعیرف»، ضربات مهلکی به متجاوزان و عناصر وابسته به آنها وارد کردند.
این منابع بیان کردند: نیروهای صنعا با پوشش نیروهای توپخانه و پهپادی خود پیشروی کردند.
نیروهای ارتش یمن پس از نبردی سنگین موفق به تسلط بر کوه «لعیرف» شدند و نیروهای ائتلاف و تروریستهای القاعده به سمت «وادی عبیده» فرار کردند.
منابع یمنی اعلام کردند که در جریان درگیریها شماری از نیروهای ائتلاف و عناصر تکفیری کشته و برخی دیگر زخمی شدند که در میان آنها سرکردههای القاعده به چشم میخورند. همچنین ادوات و تجهیزات نظامی نیروهای ائتلاف به دست نیروهای صنعا منهدم شد.
اهمیت راهبردی مأرب
وجود منابع نفتی و گازی سرشار، ترکیب جمعیتی و قبیلهای، میراث فراهنگی و تاریخی و وجود سد تاریخی مأرب و نقش آن در تامین برق یمن، مأرب را به عنوان یک منطقه راهبردی مطرح ساخته است.
در ۵ سال گذشته استان مارب از اصلی ترین پایگاه ائتلاف متجاوز در مرکز یمن بوده و رژیم سعودی برای تثبیت مواضع در این استان سرمایه گذاری زیادی انجام داده و نیروهای تحت فرمان (دولت مستعفی و فراری منصور هادی) را به انواع تجهیزات مدرن نظامی مجهز کرده است.
مأرب برای رژیم سعودی اهمیت راهبردی و فراوانی دارد و تمام توان و امکاناتش را در سالهای گذشته در این استان به میدان آورد چرا که رؤیای اشغال شهر صنعاء را در سر میپروراند و به خوبی میدانست برای رسیدن به پایتخت باید مواضع را در این استان تقویت و تحکیم کند.
نیروهای ائتلاف سعودی تا اوایل زمستان سال ۹۸ ابتکار عمل را در استان مأرب در دست داشتند؛ اما با شروع عملیات رزمندگان یمنی تحولات میدانی تغییر کرد و بخشهای وسیعی از این استان از اشغال خارج شد و همه امیدهای ریاض بر باد رفت.
استان مأرب که قلب یمن خوانده میشود از محور غربی حدود ۱۷۰ کیلومتر با شهر صنعاء فاصله دارد و دروازه شرقی پایتخت محسوب میشود و شمال و جنوب یمن را به یکدیگر متصل میکند و سرشار از منابع گازی و نفتی است و همین مسئله اهمیتش را چند برابر کرده است.
آزادسازی مأرب ضربه دوجانبه؛ یکی، به دولت مستعفی و فراری منصور هادی است که دیگر تسلطی بر مناطق یمن نخواهد داشت و ضربه دیگر به سعودی است که آخرین مراکز تحت اشغالش در یمن را از دست خواهد داد.