امام جمعه همدان بابیان اینکه از مشکلات استان اردوگاه‌هاست، گفت: در این عرصه نیز ظرفیت‌های خوبی در استان به ویژه شهر همدان داریم بنابراین درخواست دارم استاندار کمک کنند برخی از این ظرفیت‌های به نفع کودکان و نوجوانان مولد‌سازی شود.

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه در شورای فرهنگ عمومی چند مورد اتفاق خوب رخ داده که از جمله می‌توان به توجه جدی شورا به موضوع خانواده اشاره کرد و اظهار داشت: شورای فرهنگ عمومی استان به مسئله کودک و نوجوان و همچنین مرکز تربیت کودک و نوجوان نیز توجه جدی داشته است.

وی با اشاره به تدوین سند قرآنی استان و ارجاع آن به دیگراستان‌ها به عنوان سند نمونه ادامه داد: قرار بود برای این سند، بودجه ای در نظر گرفته و واریز شود که تا کنون محقق نشده است؛ علاوه براین در بخش اجرای سند فرهنگی، که دو سال تدوین آن طول کشید نیز نتوانستیم در عرصه عمل موفق  عمل کنیم و کار پیش نرفته است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان همدان با بیان اینکه شورای انقلاب فرهنگی مسئله حکمرانی فرهنگی را مطرح کرد تا همه را هم سو کرده و به سمت اولویت ها ببرد اضافه کرد: در حکمرانی فرهنگی اگر دستگاه‌های اجرایی و مسئولان همراهی نکنند اتفاقی رخ نمی دهد.

وی با این توضیح که وقتی شورای فرهنگ عمومی موفق خواهد بود که اگر آن را از جامعه حذف کنیم خلا آن احساس شود گفت:‌این سخن یعنی در حکمرانی فرهنگی نیازمند همراهی دستگاه‌های اجرایی هستیم و گرنه شورای فرهنگی در حکمرانی فرهنگی موفق نخواهد شد.

شعبانی با ابراز گلایه از اینکه آیین‌نامه شورای فرهنگ عمومی اصلاح شده اما بعد از سه سال هنوز ابلاغ نشده است مطرح کرد:‌ این آیین‌نامه باید ابلاغ شود تا دستگاه‌ها موظف به اجرای مصوبات شورا شوند.

وی درباره لزوم تخصیص بودجه برای عملیاتی کردن اسناد تهیه شده، خواستار نظارت شورای فرهنگ عمومی استان بر هزینه کرد بودجه های فرهنگی در سطح استان شد و بیان کرد:‌ در بحث بودجه چرا روند قانونی آن اصلاح نمی‌شود؟ سند قرآنی و سند فرهنگی استان بودجه ندارد در حالیکه در همین شهر همدان بودجه فرهنگی بسیاری در دستگاه‌های دولتی وجود دارد.

نماینده ولی فقیه در استان همدان ادامه داد:‌ یکی دیگر از مشکلات ما در استان اردوگاه‌هاست. در این عرصه نیز ظرفیت‌های خوبی در استان به ویژه شهر همدان داریم بنابراین درخواست دارم استاندار کمک کنند برخی از این ظرفیت‌ها‌ به نفع کودکان و نوجوانان مولد‌سازی شود.

وی با بیان اینکه اگر مرکز تربیت کودکان و نوجوانان در استان حمایت شود می‌تواند بسیار موثر باشد، درباره بر زمین ماندن مصوبات شورا مطرح کرد: نباید شورا یک تصمیمی بگیرد بعد یک کارشناس مخالفت کند بلکه او هم باید در جلسه نظر خود را بدهدو سپس مصوبه اجرایی شود.

شعبانی در ادامه سخنان خود با این توضیح که مشکل اساسی شورا عدم نظارت بر هزینه‌کردهای فرهنگی است بیان کرد:‌ در هزینه‌کردها باید به اولویت‌ها توجه کرد در حالیکه فرهنگ عموما اولویت محسوب نمی‌شود یعنی حتی به اندازه هزینه ساخت یک کیلومتر جاده که ۸ میلیارد تومان است نیز به مسئله فرهنگ بودجه نمی‌دهند.

وی با اشاره به اینکه عرصه فرهنگ مظلوم واقع شده است اضافه کرد: دبیرخانه‌ها باید حمایت شوند و صرفا یک‌نفر نمی‌تواند کاراین دبیرخانه را پیش ببرد که در خواست داریم برای این نیز اقدامی شود.

حجت‌الاسلام ارزنده امام جمعه ملایر نیز با بیان اینکه وقتی رهبر معظم انقلاب مسائل فرهنگی را از شبیخون شروع کردند انصاف شورای فرهنگی و دست‌اندرکاران فرهنگی در کشور خیلی توجهی به این مسائل نکردند اظهار کرد: امروز شبیخون تبدیل به تصرف فرهنگی شده ‌و باید دید در این تصرفات فرهنگی که صورت گیرد، شورای فرهنگ عمومی چه کرده است.

وی بیان کرد:‌ در بحث حجاب به جز اینکه ما جلسه گذاشته و مسئله بین این و آن پاس کاری می‌شد چه اتفاقی رخ داد؟؛ تا مصوبات در کف جامعه پیاده نشود یعنی تا مردم در کار دخیل نشوند مصوبات ابتر باقی می‌مانند بنابراین برای همراهی گروه های مردمی باید مشوق هایی داده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *