مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی همدان از فسخ قرارداد ۲۰۰ هکتار اراضی شهرکهای صنعتی در همدان خبر داد.
مصطفی حقیقی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مرکز فناوری و رشد کسب و کار استان همدان برگزار شده بود، اظهار داشت: از سال های گذشته تا یک سال پیش ۶ خوشه صنعتی در همدان فعال بودند که امسال ۳خوشه به آن اضافه شده و در کل ۹ خوشه صنعتی در همدان فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم توجه ویژه به احیای واحدهای راکد صورت گرفته است، عنوان کرد: حجم بالایی از واحدهای راکد در شهرک های صنعتی قرار دارد که حدود ۸۰ درصد هستند با این وجود ما تعهد کرده ایم که تا سه ماه نخست سال آینده بازگشت به چرخه تولید واحدهای زیادی تحقق پیدا کند.
حقیقی با اشاره به اینکه شرکت شهرکهای صنعتی امکانات را برای توسعه اقتصادی فراهم میکند و بیشتر نقش حمایتی دارد، عنوان کرد: در حمایت از واحدهای تولیدی به منظور ارتقا فناوری های نوین ، آموزش و توسعه واحدهای تولیدی این شرکت در یک سال گذشته ۵ میلیارد تومان هزینه کرده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی همدان با اشاره به اینکه وظیفه ما در شرکت ایجاد اساس تولید است، گفت: بیش از ۳۲ شهرک و ناحیه صنعتی در همدان قرار دارد که نیمی از آن ها یعنی حدود ۱۶ ناحیه صنعتی در مناطق برخوردار ما هستند.
حقیقی قرارداد واگذاری ۱۷۰ قطعه زمین در شش ماهه گذشته اشاره کرد و افزود: در حال حاضر ۱۶۶ طرح بهره برداری شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۵۵ میلیارد تومان در برنامه های عمرانی توسط شرکت شهرک های صنعتی همدان در یک سال گذشته هزینه شده است، بیان کرد: از محل اعتبارات عمرانی استان ۴۰ میلیارد تومان و از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به همدان ۳۸۰ میلیارد تومان اعتبار به شهرک های صنعتی استان همدان اختصاص داده شده است.
حقیقی تاکید کرد: عمده منابع درآمد شرکت شهرک های صنعتی استان همدان از محل فروش اراضی می باشد که هزینه و درآمد این شرکت به یک میزان بوده و سودرسانی ندارد.
وی اراضی بلوکه شده را از معضلات اصلی شرکت شهرکهای صنعتی استان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر هزار و ۲۹۷ طرح در شهرکها و نواحی صنعتی استان وجود دارد که هنوز به بهرهبرداری نرسیدهاند.
این مقام مسئول تاکید کرد: در استان همدان هزار و ۳۵۴ واحد پروانه بهرهبرداری اخذ شده که ۵۰ درصد از این واحدها با ظرفیت صد در صدی مشغول به فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه طرح های راکد مانع توسعه اقتصادی استان می شود، بیان کرد: تا قبل از سال ۹۶ حدود ۳۳۰ طرح راکد احیا و به چرخه بازگشته که از سال ۹۶ تا امسال حدود هزار و ۳۹۰ طرح راکد بازگردانی شده است.
مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی همدان همچنین گفت: در سنوات قبل ۳۵ هکتار از اراضی که در ید افراد ناکارآمد بود فسخ شده و در ۶ ماهه امسال نیز ۲۰۰ هکتار از این اراضی توسط شرکت فسخ قرار داد شدهاند.
حقیقی همچنین در خصوص واگذاری زمین در شهرک صنعتی لالجین گفت: واگذاری زمین در این شهرک عملا قفل شده بود به طوریکه با وجود ثبت نام ۲۴۰۰ نفر همچنان ۲۳۱ قطعه صنعتی در این شهرک وجود داشت با این وجود در این منطقه اولویت واگذاری قطعات مستأجران و بومیهای منطقه می باشد.
وی از خدمات رسانی به شهرک های صنعتی توسط دستگاه های خدماتی نیز قدردانی کرد و افزود: تامین برق شهرکها و نواحی صنعتی استان همدان در گذشته ۷ مگاوات بوده که در یکساله دولت سیزدهم به ۴۱ مگاوات رسیده است.