استاندار همدان درباره اطمینان از سلامت آب شرب همدان گفت:‌ دانشگاه علوم پزشکی هزاران آزمایش را در این زمینه انجام دادند و اعلام کرده که آب تالوار هیچ گونه آلودگی ندارد.

علیرضا قاسمی فرزاد در جمع خبرنگاران با اشاره به گزارشی از عملکرد یکساله خود از دهه فجر سال گذشته تاکنون در استان همدان اظهار داشت: سرلوحه دولت سیزدهم جلب اعتماد عمومی و بازسازی سرمایه اجتماعی در رأس امور بوده و تلاش شده تا با سفر به شهرستانها، پیگیری مسائل و مشکلات به صوت میدانی و حضوری به اشکال مختلف از جمله دیدارهای چهره به چهره با مردم و حضور مدیران در سامد، بازدیدهای سرزده در سطح شهر و غیره انجام گرفته است.

وی افزود: در راستای جلب اعتماد عمومی از بدو ورود موضوع بومی گزینی مدیران دستگاه‌های اجرایی، رشد و ارتقای جوان گرایی در اکثر پست‌های مدیریتی استان با شعار دولت انقلابی و مردمی و جوان کردن مدیران استان که استمرار هم خواهد داشت و دولت در این راستا مردمی‌سازی حاکمیت را با انتصاب دستیار مردمی در کشور در دستور کار دارد و در استان ها هم دستیار مردمی سازی منتصب شد.

استاندار همدان با اشاره به رئوس اقدامات اساسی در سیاست‌های دولت و برنامه ریزی‌های استان ها بیان کرد: در بحث ایجاد اشتغال در حوزه کشاورزی و گردشگری، دانش بنیان کردن بخش‌های مختلف، تامین زمین برای طرح نهضت ملی مسکن، مباحث تنظیم بازار، تکمیل زنجیره صادرات با اولویت محصولات با ارزش بالا، پیشتازی اقتصاد دانش بنیان، کاهش خام فروشی با هدف افزایش ارزش افزوده و غیره از جمله این اقدامات است که در راستای آن کارگروه های مختلف تشکیل شد

   178 واحد راکد تولیدی از سال ۱۴۰۰ تا کنون احیا شد 

قاسمی فرزاد عنوان کرد: کارگروه اقدام مشترک و تنظیم بازار را در ۳۲ جلسه راه اندازی و ۲۶۲ مصوبه با اولویت موضوعات نان و آرد داشتیم، موضوع نظارت بر قیمت‌ها و راه‌اندازی بازارچه‌های مختلف در محلات که ادامه‌دار است، کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده ۵۴ جلسه را برگزار و ۲۹۰ مصوبه در آن به تصویب رسیده که ۱۹۸ مورد از آن اجرایی شده و در این راستا در جایگاه پنجم کشور قرار داریم و از نظر شاخص‌های کمی رتبه پنجم و از نظر شاخص‌های کیفی در رتبه سوم کشور قرار داریم، در حوزه احیای واحدهای راکد تولیدی در استان در سال ۱۴۰۰ تا پایان همان سال ۱۱۹ واحد تولیدی احیا و توسط خبرنگاران استان راستی آزمایی شد و از ابتدای امسال ابتدای آبان ماه نیز ۵۹ واحد تولیدی احیا شده است.

استانداری همدان , دهه فجر انقلاب اسلامی ,

استاندار همدان در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه اقتصاد دانش بنیان اقدامات بسیاری انجام گرفته افزود: تدوین ساختار، تشکیل کمیته های تخصصی در این بخش، تدوین برنامه اجرایی شعار سال، اخذ برنامه های اجرایی در حوزه دانش بنیان با رویکرد از ۱۴۰۱ تا پایان ۱۴۰۴، در راستای دو برابر شدن شرکت‌های دانش بنیان تا پایان سال جاری به ۸۵ عدد افزایش و تا پایان ۱۴۰۴ به عدد ۱۰۴ شرکت افزایش می یابد، افزایش شرکت های خلاق که که تعداد آن اکنون ۱۴ عدد است و تا پایان سال به ۲۳ می‌رسد و تا ۱۴۰۴ نیز به ۳۵ شرکت می‌رسد،تعداد شرکت های فناور ۱۴ است و تا پایان سال به ۲۳ افزایش و تا ۱۴۰۴ به ۳۵ شرکت می رسد، تعداد مراکز رشد و نوآور ۱۹ مورد است و تا پایان سال به ۲۱ شرکت افزایش و تا ۱۴۰۴ به ۲۵ مرکز می‌رسد.

قاسمی فرزاد اعلام کرد: راه اندازی سومین پردیس نوآوری و فناوری تخصصی کشاورزی در کشور که نخستین پردیس در غرب کشور هستیم در استان همدان انجام شد. وی با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه معاونت عمرانی اعلام کرد: در حوزه معاونت عمرانی صدور پروانه ساختمان در شهرداریها در مدت بسیار در برخی موارد تا ۱۸ ماه طول می کشید که تلاش شد با برنامه ریزی و پیگیری‌ها اکنون در شهرداری همدان این مدت تغییر پیدا کرده و انتظار داریم با تکمیل فرآیندها به یک ماه تقلیل یابد.

استاندار همدان گفت: پیگیری اجرای طرح نهضت ملی مسکن که اکنون در ۳۱ شهر تعیین تکلیف زمین انجام شده و در همدان نیز با توجه به وقفه ۶۸۰ هکتاری و معارضینی که داشت زمین کنار گذاشته شد و در چندین نقطه اراضی در حال توافق هستیم ضمن اینکه شهر جدید حورا را در نظر داریم که نام دیگری برای آن انتخاب می شود. اقدام نهایی بحث تصویب این طرح در کمیسیون ماده ۵ و تغییر اراضی که امروز جلسه آن برگزار و مورد تایید نهایی قرار می‌گیرد و اقدامات لازم برای کلنگ زنی انجام می شود بیش از ۱۲۰۰ هکتار اراضی متعلق به دولت است که در موضوع نهصت ملی مسکن استفاده می شود.

 افتتاح و راه اندازی تصفیه خانه آب همدان در اسفندماه  

قاسمی فرزاد اظهار داشت: تخصیص ۷۹۴۵ تن به شهرداری های استان تخصیص داده شده در آبرسانی در تابستان و اوایل پاییز مردم همدان مشقت های فراوانی را متحمل شدند و ابرپروژه تالوار که ۱۷ سال بلا تکلیف مانده بود و ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و اکنون چرخه آب تکمیل شده و تصفیه خانه نیز در حال انجام است و تجهیزات در حال نصب و کار در حال اتمام است و امیدواریم در اسفندماه راه اندازی و افتتاح پروژه تصفیه خانه را داشته باشیم.

استانداری همدان , دهه فجر انقلاب اسلامی ,

 پروژه انتقال آب از تالوار به همدان ۱۳۰۰ میلیارد تومان هزینه داشت  

وی بیان کرد: در راستای مدیریت آب، کشاورزان همدانی با پویش نذر آب ۷۲ حلقه چاه آب را در اختیار ما گذاشتند و همزمان اقدام به حفر ۳۰ چاه پدافندی در حال انجام بود که تجهیز و به شبکه متصل شدند. بحث خط پدافندی در کمترین زمان ممکن به طول ۱۷ کیلومتر انجام شد و ۶۸ درصد باقی مانده که خط انتقال و تصفیه خانه بود برآورد شده بود تا ۳۶ ماه زمان نیاز دارد ولی با حمایت دولت و انسجام در استان از اردیبهشت ماه تا مهر ماه این اقدام انجام گرفت و فعلا ۴۰۰ لیتر را انتقال و قدرت تصفیه خانه بهشتی ۶۰۰ لیتر بر ثانیه انتقال داده می شود تا تصفیه خانه مهاجران تکمیل شود است و قدرت تصفیه در تصفیه خانه مهاجران به ۱۶۰۰ لیتر بر ثانیه در اردیبهشت ماه سال آینده می‌رسد و قدرت تصفیه پروژه تالوار در نهایت به۱۸۰۰ لیتر بر ثانیه می‌رسد، تاکنون بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان تا کنون هزینه شده است و مبالغ اعتبارات مورد نیاز به سرعت در حال تآمین است.

استاندار همدان با اشاره به مشکلات آب در روستاها گفت: بیش از ۲۰۰ روستا در همدان با تانکر آبرسانی می‌شدند که در قالب طرحی با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در پیشرفت فیزیکی ۳۵ درصد است تا این روستاها از تنش آبی خارج شوند. ۸۱ درصد جمعیت استان همدان بیمه شدگان دو صندوق روستاییان و سلامت همگانی قاسمی فرزاد به بخش سلامت در دولت سیزدهم و اقدامات انجام گرفته اشاره کرد و افزود: آقای رئیسی زمانی دولت را تحویل گرفت که روزانه بیش از ۷۰۰ نفر فوتی کرونا داشتیم و با اقدامات دولت اکنون روزها و هفته های متوالی و ماه‌هاست که فوتی نداریم در حالی که کشورهای پیشرفته دنیا تا ۷۰۰ کشته در روز داشته و دارند، اقدامات دولت سلامت محور است و اکنون افراد تحت پوشش بیمه سلامت در استان ۶۰ درصد است که در صندوق بیمه روستاییان بیش از ۶۱۵ هزار نفر و در صندوق سلامت بیمه همگانی نیز تعداد ۲۲۸ هزار و ۶۹۳ نفر زیر پوشش رایگان بیمه سلامت قرار دارند.

وی افزود: ۸۱ درصد جمعیت استان همدان بیمه شدگان دو صندوق یعنی ۸۴۴ هزار نفر به شکل رایگان هستند، اجرای نسخه نویسی الکترونیکی، اجرای طرح نظام ارجاع به پزشک خانواده در استان، خدمات بیمه سلامت به بیماران خاص که دولت ۵ هزار میلیارد تومان به این منظور برای بیماران صعب العلاج اختصاص داد.

استاندار همدان اظهار داشت: ۸۸۱ قرارداد بیمه سلامت همگانی منعقد شده است، در موضوع تامین خدمات بیمه‌ای درمانی، نازایی و ناباروری، زوجین نابارور می‌توانند تا سن ۴۹ سالگی و تا سه دوره درمانی از خدمات درمانی بیمه‌ای بهره مند شوند و افراد زیر پوشش بیمه تا ۱۰ درصد هزینه‌ها را پرداخت و ۹۰ درصد هزینه ها را بیمه پرداخت می کند که از ابتدای سال تا کنون تعداد ۵۸۷ زوج نابارور از این خدمات استفاده کرده‌اند.

 ۹۷۰ هکتار اراضی گلخانه ای تا سه سال آینده در همدان ایجاد می شود  

قاسمی فرزاد با اشاره به اقدامات انجام گرفته در بخش کشاورزی تصریح کرد: در بخش فعالیت‌های جهاد کشاورزی نیز ضمن راه اندازی نخستین پردیس فناوری و نوآوری کشاورزی، تشکیل ۱۳ شرکت دانش بنیان فناور در بخش کشاورزی، نخستین استانی بودیم که طرح الگوی کشت مورد رونمایی قرار گرفت، توسعه همکاری جهاد با مراکز علمی، کسب رتبه برتر کشوری در حوزه خاک و نمایشگاه گیاهان دارویی، کسب رتبه اول در ۱۹ رشته و کسب ۵۴ رتبه علمی در حوزه کشاورزی، ایجاد ۱۳ سایت تولید محصول سالم و غیره از کارهای انجام گرفته در این بخش است.

وی افزود: در بخش تغییر کاربری به گلحانه ای در ۱۵ سال گذشته ۲۰۰ هکتار اراضی گلخانه داشتیم ولی امسال تا کنون ۱۵۰ هکتار تغییر کاربری داده شده است و الباقی نیز تا پایان سال انجام می‌شود. در کشت گلخانه‌ای و تغییر الگوی کشت بنا داریم تا ظرف سه سال از ۲۰۰ هکتار به ۹۷۰ هکتار ارتقا دهیم چرا که تولیدات ما در گلخانه‌ها ۴ فصل است از پرت آب جلوگیری، بهره وری را افزایش می‌دهد و آسیب کمتری به خاک وارد می‌کند.

استانداری همدان , دهه فجر انقلاب اسلامی ,

 ۹۵۶ پروژه با اعتبار ۳۵۰۰ میلیارد تومانی افتتحاح می‌شود  

استاندار همدان با اشاره به افتتاح پروژه‌های استان بیان کرد: سال گذشته در هفته دولت ۵۳۰ پروژه افتتاح و ۶۴ پروژه کلنگ زنی شد که اعتبار پروژه‌های افتتاحی ۱۰۴۶ میلیارد تومان و کلنگ‌زنی‌ها نیز ۱۵۷ میلیارد تومان بود، در دهه فجر سال گذشته نیز۴۹۹ پروژه را افتتاح با ۱۷۷۴ میلیارد تومان افتتاح و ۶۳ پروژه با ۳۸۲ میلیارد تومان اعتبار کلنگ زنی شد.

وی افزود: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۷۲۵ پروژه با اعتبار ۳۴۴۹ میلیارد تومان افتتاح و ۱۵۴ پروژه با اعتبار ۴۶۰ میلیارد تومان کلنگ زنی شد و دهه فجر امسال ۹۵۶ پروژه با اعتباری قریب به ۳۵۰۰ میلیارد تومان و ۱۵۰ پروژه با اعتباری بالغ بر ۸۵۲ میلیارد تومان کلنگ زنی می شود که مجموع پروژه‌های افتتاحی و کلنگ‌زنی دولت سیزدهم برابر با سه هزار و ۱۴۱ پروژه با اعتباری معاول ۱۱ هزار و ۶۲۲ میلیارد تومان است.

استاندار همدان با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه اشتغال اعلام کرد: در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۳ هزار و ۵۸۹ نفر تعهد اشتغال داشتیم که تا پایان دی ماه امسال تعداد ۲۰ هزار و ۸۳۰ نفر معادل ۸۸ درصد آن محقق شده است و مابقی تا پایان سال انجام می شود. قاسمی فرزاد عنوان کرد: در موضوع عملکرد سرمایه گذاری داخلی در صدور مجوز سرمایه‌گذاری یک هزار ۹۸۲ فقره بوده که پیش‌بینی می‌شود ۲۴ هزار و ۱۹۰ مورد شغل ایجاد کند ضمن اینکه صدور پروانه بهره‌برداری دو هزار و ۱۷۷ فقره بوده که برای هشت هزار و و ۸۱۴ نفر نیز اشتغال ایجاد شده است. ۱۰ مورد سرمایه گذاری خارجی در استان همدان انجام گرفت

وی اظهار داشت: در حوزه عملکرد واگذاری املاک تملیکی شعب بانکی تعداد شش جلسه برگزار و ۵۹ واحد نیز تا یکم آبان‌ماه مجدد تملیک شده است. واحدهایی مجدد به سرمایه‌گذاران واگذار شده که از مجموع تعداد واحدهای تملیکی ۲۵ مورد بوده و تعداد تملک شده هم در این مدت یک مورد بوده و مابقی نیز در حال پیگیری است تا به چرخه تولید برگردند.

استاندار همدان با اشاره به سرمایه گذاری خارجی در استان گفت: در ۶ ماهه دوم سال گذشته سه فقره سرمایه‌گذاری خارجی در چهار پروژه در رزن و تویسرکان در حوزه‌های صنعت، قطعه‌سازی و صنایع تبدیلی کشاورزی داشتیم که در ۹ ماهه امسال نیز هفت فقره انجام شده که می‌توان گفت ۱۰ فقره سرمایه‌گذاری خارجی داشتیم که یک مورد ۷.۸ میلیون دلار و یک مورد هم ۷.۸ دهم و یک مورد نیز۱.۶ دهم میلیون دلار بوده است.

قاسمی فرزاد با بیان اینکه به امید خدا برنامه های دهه فجر را هر روز در یک شهرستان برگزار می‌کنیم افزود: امیدواریم این اقدامات یاس و ناامیدی را بیش از پیش برای دشمنان در پی داشته باشد. هر ترفندی را که دشمن در اتفاقات اخیر برای از بین بردن حجاب در کشور انجام داد با پایداری و پایمردی مردم و جوانان بر هم ریخت. هیچ تحصنی را در بخش های مختلف شاهد نبودیم و توطئه های دشمنان خنثی شد.

تپه باستانی هگمتانه سال۱۴۰۲ به ثبت جهانی می‌رسد

قاسمی‌فرزاد در ادامه نشست در پاسخ به پرسش خبرنگاران اظهار داشت: مردادماه امسال هیئت دولت سفری به استان داشت و شاهد دستاوردهای زیاد بودیم که در این سفر ۱۴ هزار و ۷۰میلیارد تومان اعتبار جذب شده که تاکنون یک‌هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.

وی  عنوان کرد: اعتبار بسیار خوبی در پروژه‌های فرهنگی در سفر رئیس جمهور پیش‌بینی شده و در این راستا ۳۰ میلیارد تومان به پروژه‌های فرهنگی با نظر شورای فرهنگ عمومی اختصاص یافت ضمن اینکه دو اقدام مهم در حوزه فرهنگی انجام گرفت و سند فرهنگی و قرآنی با حضور رئیس جمهور رونمایی شد تا آن را در استان اجرایی کنیم.

وی با اشاره به اینکه ۸۵۰ عنوان برنامه فرهنگی برای دهه فجر پیش بینی شده است افزود: ارسال پرونده هگمتانه به یونسکو اقدامی مهم در حوزه فرهنگی است که احتمالا تابستان ۱۴۰۲ ثبت جهانی هگمتانه را شاهد باشیم ضمن اینکه ۱۵۰میلیارد تومان در سفر جمهور برای ثبت جهانی هگمتانه و اداره میراث فرهنگی تعلق گرفته و این پروژه برای ما بسیار حایز اهمیت است.

استاندار همدان در پاسخ به سوال خبرنگار آوای هگمتان در مورد فرودگاه همدان بیان کرد: وقتی هواپیما می‌آوریم مردم باید بلیط بخرند ولی نمی‌خرند ناوگان هوایی هزینه سوخت و استهلاک دارد که هزینه استهلاک و پرواز بالا است وقتی شرکت خطوط هوایی به همدان می‌آید باید مسافر داشته باشد. تلاش ما این بود که سرمایه گذار وارد شود و خط هوایی ایجاد کنیم تا هر موقع مسافر بود پرواز انجام شود و مواقعی که از پروازها در همدان استقبال نمی‌شود به جای دیگری برود و مسافر داشته باشد.

در پاسخ به خبرنگار دیگری در مورد پروژه‌های نیمه تمام همدان گفت: پروژه نیمه تمام در استان زیاد داریم که برای این منظور ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده که به محض جذب تکمیل می‌شود. در خصوص ایستگاه راه‌آهن در حوالی مجموعه شرکت گاز و رباط شورین با جانمایی کار انجام می‌شود.

استاندار همدان در پاسخ به سوالی در مورد عزل و نصب‌های مدیران استانداری اعلام کرد: ما عقد اخوتی با کسی نداریم که بگوییم افراد چهار سال در پست خود بمانند، اگر فردی کارآمد نباشد کنار گذاشته می‌شود، در واقع تمام جابه‌جایی‌ها بر این اساس نیست و ضرورت‌هایی وجود دارد و جا به جایی جزء لاینفک امور بوده ولی در تلاشیم که به حداقل برسد درصددیم افراد توانمند، فارغ از سلایق و دسته‌بندی‌های سیاسی به کار گرفته شوند.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه به عملکرد خود چه نمره‌ای می‌دهید و آیا اگر کسی بهتر از شما باشد که بخواهد مدیریت استان را به دست گیرد، مسئولیت را تحویل می‌دهید؟ اعلام کرد: کسی به خودش نمره نمی‌دهد نمره را باید رئیس جمهور و هیئت دولت بدهد که برای عملکرد خود در سال ۱۴۰۰ نمره در رتبه عالی دریافت کردیم و در استانهای کشور بین سوم و چهارم بودیم و هرگاه رئیس جمهور و وزیر کشور به این جمع بندی برسند که از من بهتر هست و جایگزین کنند من حمایت می کنم و تلاش می کنم که نظر ایشان به شایستگی به کرسی بنشسند.

قاسمی فرزاد در پاسخ به خبرنگار روزنامه اطلاعات در مورد پتروشیمی ابن سینا گفت: این پروژه نیاز به سرمایه‌گذاری کلان دارد و با پیگیری‌های انجام شده رایزنی شده تا سرمایه گذار در اولویت باشد، زمین این پروژه را تامین می‌کنیم و در این زمینه مشکلی نداریم با صندوق توسعه و چند بانک رایزنی شده و پیگیری‌هایی در دست اقدام داریم.

استاندار همدان با تأکید بر اینکه پتروشیمی هگمتانه محصولات منحصر به فردی را تولید می کند عنوان کرد: پتروشیمی هگمتانه تولید تجهیزات پزشکی کیسه های سرم و سرنگ را انجام می‌دهد که هم جنبه صادراتی دارد و هم می تواند نیاز داخل را تامین کند که به دنبال تامین خوراک آن هستیم. وی در مورد پروژه ایرتاکسی شهرداری بیان کرد: ایرتاکسی می‌تواند در حوزه توسعه گردشگری مدنظر باشد و شهرداری نیز پیگیری‌هایی دارد که انتظار داریم بخش خصوصی ورود کند. آب شرب همدان در سلامت کامل است

قاسمی‌فرزاد در پاسخ به خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در مورد اطمینان از سلامت آب شرب همدان اعلام کرد: دانشگاه علوم پزشکی هزاران آزمایش را در این زمینه انجام دادند و اعلام کرده که آب تالوار هیچ گونه آلودگی ندارد و املاح و آرسنیکی را که در خود سد بررسی کردند اهداد مختلفی را بیان کردند ولی در برخی نقاط رقم آرسنیک بالای ۲۰۰ است که آن را به ۱۰ می‌رسانند و به مردم تحویل می شود، سلامت مردم برای دولت امر مسلم و واجب شرعی است و آرسنیک آب همدان بین صفر تا ۳ است در صورتی که استاندارد جهانی تا ۱۰ است.

معاون امور عمرانی استاندار در پاسخ به سوال خبرنگار رسانه الوند تأکید کرد: پروژه‌ای که به عنوان نهضت ملی مسکن در کشور و استان شروع شده بزرگترین پروژه بعد از انقلاب اسلامی در کشور است که طی آن چهار میلیون مسکن ظرف مدت چهار سال مورد بهره برداری قرار می‌گیرد که سهم استان همدان حدود ۱۰۰ هزار واحد است.

فرزاد تیموری بیان کرد: جلسات و پیگیری‌های متعددی در این حوزه انجام شد و اکنون در سطح استان به صورت هفتگی و روزانه معاونت عمرانی پیگیر آن بوده، پروژه‌هایی که در تپه حاج شمس علی در شهرک بهشتی انجام می شود ۱۲۰ واحد با بالاترین کیفیت و آخرین مصالح احداث می‌شود که در مرحله نماسازی قرار دارد.

تیموری افزود: در مورد جهت گسترش شهر همدان باید این مورد به سمت اراضی غیر قابل کشاورزی انجام شود و این الزام قانونی و تاکید رئیس جمهور است که نباید اراضی کشاورزی به موضوع مسکن اختصاص داده شود و تمام محل‌هایی که برای توسعه مسکن و نهضت ملی پیگیری می شود با در نظر گرفتن این نکته خواهد بود.

وی عنوان کرد: اراضی که در سمت جاده کرمانشاه و بهار وجود دارد از کیفیت بالای کشاورزی برخوردار است و نمی توانیم به آن سمت حرکت کنیم. در مورد اراضی که در سمت پادگان قهرمان است برای تامین مسکن برای نیروهای نظامی و انتظامی در نظر گرفته می‌شود که در زمان خود اطلاع رسانی می‌شود.

تیموری اظهار داشت: سیاست گذاری دولت بر این است که از انبوه‌سازی و بلندمرتبه سازی پرهیز شود و به سمت خانه‌های ویلایی حرکت کنیم و اکنون در نهاوند قطعات مسکونی به صورت ویلایی تفکیک شده و به مردم اعطا می‌شود و در شهرهای دیگر نیز به همین شکل انجام می‌شود، در ملایر نیز به سمت ویلاسازی احداث می‌شود و در همدان نیز به سمت ویلاسازی و قطعات تفکیکی حرکت می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *