با توافق کشاورزان در حال حاضر تعداد زیادی از چاه ای کشاورزی در کنار رودخانه هایی مثل انجلاس و سیمین آب در همدان را در وضعیتی قرار داده که قطعیها به نسبت چند روز گذشته کمتر شده است.
خط بای پس هم تمام شده و آن طور که گفته شده آب تالوار تا پایان هفته وارد مدار میشود تا وعده رئیس جمهور در تامین آب همدان محقق شود. در همین راستا استاندار همدان به تازگی اعلام کرده که خط بای پس آبرسانی به همدان پایان یافته و پنج کیلومتر از آن نیز به صورت آزمایشی بهره برداری شده است.
علیرضا قاسمی فرزاد در تازه ترین جلسه شورای آب استان، اظهار داشت: بیش از ۸۲ حلقه چاه کشاورزی در تامین آب همدان شناسایی شده، که از این تعداد ۶۶ حلقه وارد شبکه آبرسانی شدهاند که در چند روز آینده ۴ حلقه جدید نیز به آن اضافه می شود تا در این هفته ۷۰ حلقه چاه وارد مدار شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۳۰ گروه متخصص از سراسر کشور به منظور اتصال شبکه آبرسانی به همدان آمدهاند، تاکید کرد: انتظار داریم تا با همکاری و تلاش های صورت گرفته تامین آب استان به زودی محقق شود و قطعیها کاهش یابد.
افزایش ظرفیت آب شرب همدان از طریق منابع زیر زمینی استان
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: از یک هفته گذشته تاکنون ۸۵۰ لیتر در ثانیه به ظرفیت تامین آب شرب همدان افزوده شده که از طریق منابع زیرزمینی و چاه های کشاورزی است.
فرهاد بختیاری فر در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: فاز دوم عملیات انتقال آب از چاه های کشاورزی به شهر همدان در حال انجام است و برخی از مناطق شهر مانند فاز یک و دو فرهنگیان نیز شبکه آب رسانی در حال توسعه است تا بتوانیم آب شرب مورد نیاز را تامین کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آب تامین شده از نظر کیفیت و سلامت چه وضعیتی دارد، گفت: تیمهای کارشناسی و متخصص کیفیت آب استحصال شده از چاه ها را بررسی و نمونهبرداری میکنند تا آب بر اساس استانداردهای ملی توزیع شود چرا که تامین آب سالم برای شرب مهمترین اولویت ما است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه حفر چاه برای تامین آب شرب از سال قبل در دستور کار قرار گرفته بود، عنوان کرد:مقرر شده تا چاه های حفر شده روستای گنجتپه، خالقوردی، آق حصار و بهرام آباد به ظرفیت تأمین آب آشامیدنی همدان از طریق منابع زیرمینی افزود شود تا در صورت از دست رفتن ظرفیت سد اکباتان بتوانیم جبران تامین آب شرب مورد نیاز را از این طریق انجام دهیم.
خط بای پس به زودی بهرهبرداری میشود
مدیر عامل آب منطقه ای استان همدان گفت: با آزادسازی رودخانههای بالا دست سد مانند سیمین و انجلاس در حال حاضر از سد اکباتان میتوانیم ۳۰۰ لیتر آب در ثانیه برداشت داشته باشیم.
محمد ضروری در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: عملیات بای پس وارد مرحله تست و آزمایش شده و اگر جواب مثبت دهد به زودی به بهرهبرداری می رسد.
وی افزود: آب انتقالی از سد تالوار به همدان بعد از انجام تست و آبگیری وارد ایستگاه پمپاژ سد آبشینه شده و بعد از انتقال به تصفیه خانه شهید بهشتی به مخازن شرقی شهر همدان منتقل خواهد شد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه اجرای عملیات لوله گذاری ز زیر جاده همدان-تهران مهمترین قسمت اجرای طرح آب رسانی بود، گفت: خوشبختانه با اقدامات انجتم شده این عملیات به طول ۸۷ متر با موفقیت به پایان رسیده است و در مدت زمان کوتاهی با پیشبینی صورت گرفته فاز نخست آب رسانی به همدان اجرا خواهد شد.