مدیر عامل آب منطقهای استان همدان گفت: برای لایروبی سد اکباتان در کنار فراخوانی که به بخش خصوصی دادهایم از محل اعتبارات ملی نیز درخواست بودجه کردیم تا در فرصت پیش آمده بتوانیم ذخیره سد را افزایش دهیم.
محمد ضروری درباره آخرین شرایط موجود سد اکباتان، اظهار داشت: باتوجه به اینکه امسال دومین سال خشکسالی استان است از قبل قابل پیشبینی بود که تابستان امسال سد از دسترس تامین آب خارج میشود.
وی تصریح کرد: از دو هفته پیش تزار دریاچه سد پایین آمده و امکان آبدهی از ترازی که آب را برای تصفیهخانه شهید بهشتی میفرستد فراهم نشد و این سبب شد تا حجم بالایی از شهر مه از این تراز آبگیری میشد دچار مشکل شود.
مدیرعامل آب منطقهای استان همدان افزود: این وضعیت باهمکاری دستگاه های مختلف و روستائیان بالا دست سد اکباتان با آزادسازی دو رودخانه سیمین و انجلاس در حال حاضر برطرف شده است.
ضروری با اشاره به اینکه دبی آب سد در حال حاضر بین ۱۰۰ تا ۸۰ لیتر است، عنوان کرد: تزریق این دو رودخانه باعث طراوت و ماندگاری بیشتر آب در سد خواهد شد و ظرفیت آن را بالا میبرد به طوریکه ۲۰۰ لیتر در ثانیه از طریق این دو رودخانه آب به دریاچه سد تزریق میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با وضعیت سد برداشت آب از آن ۳۵۰ لیتر در ثانیه است، تاکید کرد: در تلاش هستیم تا با آزادسازی رودخانه سیمین و انجلاس علاوه بر تامین آب دریاچه سد برداشت از آن را محدود کرده و تنها به این بسنده کنیم که تصفیهخانه فعال باشد.
مدیرعامل آب منطقهای استان همدان اظهار داشت: در حال حاضر ذخیره سد اکباتان کمتر از ۵۰۰ هزار متر مکعب آب است که با ورود این دو رودخانه در تلاش هستیم ماندگاری آن را افزایش دهیم.
ضروری درباره لایروبی سد گفت: در این خصوص نظرات مختلفی وجود دارد که به طور معمول استفاده از ابزار مکانیکی را رد میکند، از طرفی وقتی سد در مسیر سیلاب قرار بگیرد و آب به حداقل ممکن برسد دریچههای تخلیه تحتانی را باز میکنند و آب با شدت سیلابی بیرون میآید تا حجم بالایی از روسوبات را با خود ببرد به طور معمول هر سیلاب حدود یک میلیون متر مکعب رسوب را با خود تخلیه میکند.
وی با بیان اینکه با اتصال چند چاه جدید، ظرفیت آبرسانی به شهر همدان از امروز بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ لیتر در ثانیه افزایش مییابد، بیان کرد: با همکاری خوبی که کشاورزان با ما داشتند میزان آبی که از بخش چاه های کشاورزی وارد مدار شده است در حال حاضر به به بیش از ۵۰۰ لیتر در ثانیه رسیده است.