مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان از تجهیز تمام مدارس این استان به منبع ذخیره آب خبر داد.
محمود نقوی بعد از ظهر امروزدر نشست خبری به مناسبت هفته دولت، اقدامات و عملکرد اداره کل آموزش و پرورش استان را طی ۱۱ ماه گذشته خوب دانست و اظهار داشت: ۱۴ فروردین ماه سال جاری سرانجام پس از دو سال تعطیلی به دلیل شیوع کرونا تصمیم بر برگزاری حضوری مدارس شد.
وی با اشاره به حضور ۹۵ درصدی دانشآموزان همدانی در بازگشایی مجدد مدارس بیان کرد: از ۱۴ فروردین ماه به مدت یک هفته تمام مدارس استان مورد بازرسی قرار گرفتند؛ ۱۵ فروردین متوجه وجود ۸۵ کلاس خالی از معلم شدیم و سریعا نیروهای نهضتی داخل دوره تبدیل وضعیت شده وارد مدارس نواحی یک و دو شدند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان گفت: ایراد و اشکال بعد از دو سال تعطیلی کم نبود اما معلمان، مدیران، دانشآموزان و تمام مسئولان در استان پای کار بودند؛ کار بزرگی در این خصوص در استان انجام شد و در دوم مهرماه نیز باید با تمام توان این مهم را دنبال کنیم.
اسکان ۵۰ هزار نفر توسط آموزش و پرورش در تعطیلات نوروزی
نقوی با بیان اینکه همدان شهر گردشگری و پایتخت گردشگری کشورهای آسیایی نام گرفته و آموزش و پرورش ۵۰ درصد اسکان مسافران را به عهده گرفته است، تصریح کرد: از دوم اسفندماه برنامهریزیها برای اسکان مسافران آغاز شد و اسکان دو روز مانده به نوروز آغاز و در تعطیلات نوروزی ۵۰ هزار نفر اسکان داده شدند.
وی تعداد فرهنگیان اسکان داده شده از ۵۰ هزار اسکان را ۶۰ درصد و ۴۰ درصد را نیز از غیرفرهنگیان دانست و افزود: هدف ما میزبانی و تجلیل از فرهنگیان پس از دو سال بود البته این اقدام در عید فطر نیز ادامه یافت و در تابستان نیز از اواخر خرداد آغاز و در روزهایی تا ۴۰ هزار اسکان نیز داشتیم.
دوم مهرماه باید تمام مدارس به تانکر آب مجهز شده باشند
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: از اواخر تیرماه با توجه به بحران آب در همدان اقدام به تجهیز مدارس به تانکر آب کردهایم و اعلام داشتهایم در دوم مهرماه باید تمام مدارس به منظور استفاده آب و سرویس بهداشتی مجهز به تانکر آب شده و دغدغه آب نداشته باشند.
نقوی با بیان اینکه در راستای شأن و جایگاه معلم در هفته گرامیداشت مقام معلم برنامههایی اجرا شد، ادامه داد: هدف ما تجلیل از معلمان در این هفته با حضور مسئولان بود؛ عموم مدارس ما بازدید و تجلیل شدند.
وی با اشاره به افزایش سهمیه تجلیل از معلمان برتر به ۱۲۰ نفر تأکید کرد: برای اولین بار این مراسم در سالن اجتماعات استانداری و با حضور استاندار، نماینده ولی فقیه در استان، نمایندگان مردم در مجلس، مدیران کل و… به منظور ارتقا شأن و جایگاه معلم و مدرسه برگزار شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان اظهار داشت: طرح شهید سلیمانی به منظور ایجاد محیطهای ورزشی به منظور افزایش شور و نشاط بین دانشآموزان اجرا شد که در این طرح ایجاد سالن ورزشی، زمین چمن و زمین فوتبال ساحلی مد نظر بود.
نقوی با بیان اینکه حدود ۷۰ طرح در ۱۹ منطقه ناحیه شهرستان اجرا میشود، تصریح کرد: برای اولین بار زمین چمن با ۱۵ میلیارد تومان پول نقد و سه میلیارد تومان تعمیر و تجهیز در کل استان ایجاد میشود؛ خرید چمنها به صورت ۱۰۰ درصدی انجام و به مدارس تحویل داده شده است.
وی با بیان اینکه کمیته برنامهریزی دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون برای کمک به ایجاد زمینهای چمن اختصاص داده است، گفت: تلاش بر این است قبل از بازگشایی مدارس، ۵۸ زمین چمن تکمیل و ایجاد شود؛ یک میلیارد تومان نیز از سازمان مدیریت استان هزینه اختصاص داده شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به وجود ۲۷ سالن ورزشی در استان بیان کرد: در طرح شهید خرازی پنجشنبهها مادران با دختران و جمعهها پدران با پسران از سالنهای ورزشی به صورت رایگان استفاده خواهند کرد.
نقوی با بیان اینکه طرح شهید خرازی به منظور تقویت بنیان خانواده و ترویج فرهنگ ورزش اجرا میشود، افزود: در حال حاضر ۲۰ سالن ورزشی به این منظور دیده شده است اما باید به جایگاهی برسیم که تمام سالنهای ورزشی مورد استفاده قرار گیرند.
وی با اشاره به قراردادن فضای ۷۰ مدرسه در اختیار هیئتهای مذهبی در ایام محرم خاطرنشان کرد: هدف در این اقدام تقویت مبانی دینی و اعتقادی بود که در شرایط کرونایی از فضای باز مدارس استفاده شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان به فعالیت ۴۱۵ مدرسه فوق برنامه ورزشی، فرهنگی و یادگیری اشاره کرد و ادامه داد: گروههای جهادی نیز فعالیت دارند و ۶۰ نفر از دانشجو معلم به منظور کار فرهنگی، آموزشی و عمرانی در چهار مدرسه و چهار روستا فعال بودند.
مدارس کانون محله شوند
نقوی با تأکید بر اینکه باید مدارس کانون محله شوند، بیان کرد: همه از امام جماعت تا بزرگان محله باید در اداره مدرسه مشارکت کنند؛ در طرح دیگری نیز اردوگاههای استان روزهای جمعه ۶ صبح تا ۲۱ به صورت رایگان در اختیار معلمان است.
وی به راهاندازی با تعمیر و تجهیز اردوگاه چالوس ویژه فرهنگیان اشاره کرد و یادآور شد: ۵ هزار متر زمین رها شده در کنار ساحل جنب اردوگاه به فضای این اردوگاه اضافه شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان تصریح کرد: ایجاد مرکز نیکوکاری اقدام دیگر برای رسیدگی به مناطق محروم و روستایی بود که دو هزار و ۶۰۰ بسته بهداشتی، غذایی و لوازمالتحریر قبل از عید با هزینه دو میلیارد تومان در ۱۶ نقطه استان توزیع شد.
نقوی به توزیع ۱۴ هزار ماسک رایگان توسط آموزش و پرورش و کمیته اشاره کرد و گفت: اکنون نیز در حال تهیه بستههایی با اعتبار یک میلیاردی از سوی آموزش و پرورش و یک میلیارد تومان نیز از کمیته امداد به منظور توزیع در مناطق محروم روستایی برای دوم مهرماه هستیم.
وی با اشاره به تجلیل از معلمان شرکت کننده در طرح اکرام خاطرنشان کرد: چهار هزار و ۲۵۰ نفر در این طرح سهیم هستند که از ۳۰۰ نفر از آنها تجلیل شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان به همکاری نزدیک با سپاه اشاره کرد و ادامه داد: کارهای جهادی در این راستا انجام شده و ۵۰ جهادگر از ابتدای خردادماه به صورت رایگان در حال آموزش به دانشآموزان عشایر هستند.
نقوی با بیان اینکه با مدیران کل چهار استان کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان جلسه در بحث آموزش عشایر داشتهایم، تأکید کرد: جلسات به این منظور بوده که دانشآموزان عشایر همچون سال گذشته بدون معلم نباشند و تصمیمات خوبی اتخاذ شده است.
وی به همکاری با حوزه علمیه اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود مربی پرورشی در نظر داریم با کمک حوزه علمیه مسائل دنی و مذهبی را پیگیری کنیم؛ حوزه علمیه امام جماعت مدارس را از محل معلمان طرح امین تامین خواهد کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان بیان کرد: برنامهریزیهایی داشتهایم که دوم مهرماه کلاس بدون معلم نداشته باشیم کار سختی است اما برنامهریزی و هدف ما این است.
نقوی در ادامه با بیان اینکه اعتبارات عمرانی کشور خوب اما استانی ضعیف است، افزود: وضعیت بودجه عمرانی استانی چندان خوب نیست اما در سفر استانی رئیس جمهوری بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد و باید اعتبار استانی را تقویت کنیم.
خریداری ۳۵ میلیارد تومان تجهیزات عمومی و اختصاصی هنرستانهای فنی و حرفهای
وی با اشاره به خریداری ۳۵ میلیارد تومان تجهیزات عمومی و اختصاصی هنرستانهای فنی و حرفهای برای اولین بار از سوی نوسازی در شهریورماه، تصریح کرد: این اعتبار از محل اعتبارات کشوری است که توسط کاروان توزیع تجهیزات برای جبران کمبودها توزیع خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: کمبود معلم یک مشکل کشوری بوده و از ۹۰ هزار تا ۱۹۰ هزار کمبود وجود دارد و بخشی از این مشکل استانی بوده و نگاه بسته موجب شده نتوانیم تبدیل وضعیت را به خوبی انجام دهیم.
نقوی با بیان اینکه سایر استانها از آییننامه تبدیل وضعیت به خوبی استفاده کردند، خاطرنشان کرد: این موضوع باعث شده وضعیت نیروی انسانی استان در غرب کشور به وضعیت کنونی برسد؛ پیش از سال، ۴۵ نفر نیرو را تبدیل وضعیت کردیم.
وی به جذب ۳۰۰ نفر در صورت ساماندهی نیرو در طرح امین اشاره کرد و یادآور شد: اکنون این جذب صفر است اما در سایر استانها انجام شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان تأکید کرد: تعادل در مناطق و شهرستانها را با مرکز استان برقرار کردیم و قریب به ۸۰۰ معلم را در مناطق جابجا کردیم که ۶۰۰ نفر از آنها وارد همدان شد و اضافه تدریسی را در کل استان تقسیم کردیم.
نقوی با بیان اینکه نیروهای اداری چهار هزار و ۱۸۳ نفر است که به سه هزار و ۵۰۰ نفر رساندیم که کمبود معلم جبران شود، اظهار داشت: در صورت تخصیص نیرو این نیروها به بخش مربوطه بازگردانده خواهد شد.
وی با اشاره به جبران کمبود نیرو از نیروهای اجرایی و بازنشستگان بیان کرد: امسال ۲ هزار و ۳۵۰ نفر در مرز بازنشستگی هستند و در شرایط ناچاری مجبور به استفاده از این نیروها هستیم؛ این اقدامات ما را از بحران کمبود معلم در کلاسها نجات میدهد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان افزود: وزیر آموزش و پرورش دو بار به استان سفر داشته و کمبود معلم در حال پیگیری است؛ مسئولان قبول کنند کمبود نیرو داریم و استاندار، نمایندگان و سایر مدیران باید پیگیری کنند.
نقوی با تأکید بر اینکه در همدان دو هزار نفر کمبود نیرو داریم و سایر استانها ۱۶ هزار نفر کمبود نیرو دارند، تصریح کرد: سختگیرانه عمل کردیم که سوالی در این خصوص باقی نماند.
پیشبینی جمعیت ۳۲۰ هزار نفری دانشآموزان در سال تحصیلی جاری
وی به پیشبینی جمعیت ۳۲۰ هزار نفری دانشآموزان در سال تحصیلی جاری اشاره کرد و گفت: سه هزار نفر در مقطع ابتدایی، سه هزار نفر ثبتنامی به واسطه قانون متولدین مهرماه و ۷ هزار نفر نیز جذب بازمانده از تحصیل هستند؛ در مهاجران ترک تحصیل دختر و ازندریان ترک تحصیل پسران را شاهد هستیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: ۲۹۵ هزار نفر دانشآموز در سامانه سناد ثبتنام داشته و ۸۵ درصد آنها کلاسبندی شدهاند و به جد پیگیر امور مربوطه هستیم.
نقوی با بیان اینکه طی چند روز آینده سازماندهی نیروها انجام و کمبود نیرو در مناطق مختلف مشخص خواهد شد، ادامه داد: اواسط شهریور پس از سازماندهی نیاز را اعلام خواهیم کرد.
وی با تأکید بر اینکه آمار ترک تحصیل به دلیل ازدواج زودهنگام، اشتغال کودکان و… وضعیت خوبی نیست، تأکید کرد: باید برای حل مشکلات همه مطالبهگری کنیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان اظهار داشت: به جای اینکه مدارس را آموزش محور کنیم متأسفانه دانشآموزان را تشویق به استفاده از آموزشگاههای خارج از مدرسه میکنند که خروجی چندانی هم ندارند.
نقوی با بیان اینکه بیش از ۵۰ میلیارد تومان نیز به استخرهای ملایر نهاوند و اسدآباد در سفر ریاست جمهوری اختصاص یافت، تصریح کرد: تا در استخرهای با پیشرفت بالای ۵۰ درصد پیشرفت کار ادامه یابد.
وی در ادامه رتبه استان در کنکور را ۱۹ دانست و گفت: نسبت به سال گذشته نیم درصد رشد داشتهایم و بعد از سه سال سقوط روند متوقف شد.