مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: برای پیشگیری از شیوع بیماریها، کشتارگاههای سنتی و غیرمجاز را تعطیل کردیم.
محمود رضا رسولی از شروع واکسیناسیون تب مالت برای دامهای استان خبر داد و اظهار داشت: واکسنهای استراتژیک به صورت کاملا رایگان برای دامها انجام میشود.
وی افزود: همکاران ما به دامداریهای سنتی و صنعتی مراجعه میکنند و عملیات واکسیناسیوکن را برای دام ها انجام میدهند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه تب مالت یک بیماری مشترک بین دام و انسان است، تصریح کرد: بیشترین مشکلات ما مربوط به دامداریهای سنتی است.
رسولی با تاکید بر اینکه بیماریهایی مانند تب مالت از طریق مصرف لبنیات سنتی و غیر پاستوریزه به انسان منتقل میشود، گفت: بنابراین مردم باید در خرید و مصرف لبنیات دقت کنند.
وی درباره راههای انتقال تب مالت از دام به انسان، اظهار داشت: تماس با جنین سقط شده دام مبتلا، یکی از مهمترین راههای انتقال این بیماری است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه آمار ابتلا به تب مالت در دامداریهای صنعتی ما بسیار پایین است، گفت: این دامداریها تحت نظارت مستمر بازرسان ما قرار دارند.
رسولی با بیان اینکه برای پیشگیری از شیوع بیماریها، کشتارگاههای سنتی و غیرمجاز را تعطیل کردیم، اظهار داشت: تب مالت یک بیماری چند فاکتوری است و عوامل زیادی در کاهش و افزایش موارد آن موثر است.
وی با تاکید بر اینکه برای کاهش و ریشهکنی بیماریها نیازمند همکاری همهجانبه دستگاههای مختلف استان هستیم، گفت: در زمینه واکسیناسیون دامها عملکرد بسیار خوبی داریم.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: با تلاش همکاران توانستیم کانون بیماریهای دامی را تا ۴۰ درصد در استان کاهش دهیم.
رسولی در بخش دیگری از گفتوگو به شیوع بیماری در فصول گرم سال اشاره کرد و اظهار داشت: خوشبختانه تاکنون هیچ مورد مثبتی از این بیماری در استان شناسایی نشده است.
وی با بیان اینکه تب کریمه کنگو از طریق لمس و له کردن کنه به انسان منتقل میشود، گفت: یکی از راههای دیگر انتقال آن هم مربوط به تماس با ترشحات، خون و گوشت دام آلوده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه سمپاشی دامها برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری انجام میشود، تصریح کرد: در دامداریهای صنعتی مشکل چندانی نداریم و عمده مشکلات ما مربوط به دامداریهای سنتی است.
رسولی افزود: خود دامداران هم میتوانند نسبت به سمپاشی دامها اقدام کنند.