سخنگوی ائتلاف تحت سرکردگی سعودی در حالی از پایبندی به توقف حملات به یمن خبر داد که ضربات مهلک نیروهای صنعا به عمق عربستان ریاض را به شدت در تنگنا قرار داده است.
ائتلاف عربی به فرماندهی عربستان در حالی از پایبندی به توقف عملیات نظامی در یمن به منظور ایجاد فرصت برای موفقیت مذاکرات طرفهای یمنی خبر داد که شبکه المسیره به حملات جنگنده های ائتلاف ریاض به مناطقی از استان الجوف یمن اشاره کرد.
«ترکی المالکی»، سخنگوی ائتلاف عربی، در اظهاراتی تأکید کرد که در پاسخ به فراخوان دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس درباره توقف عملیات نظامی از جانب همه طرفها همزمان با رایزنی یمنی ـ یمنی و به منظور تأمین فضای مناسب برای موفقیت این مشورتها، فرماندهی نیروهای ائتلاف عملیات نظامی خود در داخل یمن را متوقف کرده و همچنان به آن پایبند است.
وی مدعی شد: نیروی هوایی ما هیچ عملیاتی در داخل یمن انجام نداده است. ما همه گامهای لازم را برای موفقیت توقف عملیات نظامی و برقراری صلح فراگیر در یمن انجام میدهیم.
این ادعا در حالی مطرح می شود که شبکه المسیره از سه حمله هوایی جنگنده های ائتلاف سعودی به مناطق «الحزم و الغیل» در استان الجوف یمن خبر داد.
منابع یمنی همچنین از ۱۲۳ مورد نقض آتش بس در الحدیده خبر دادند که به شکل پروازهای جاسوسی و حملات توپخانه و دیگر آتشبارها بوده است.
این درحالی است که «عبدالعزیز بن حبتور» نخست وزیر دولت نجات ملی یمن گفت: در آغاز سال هشتم تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، ارتش ما جایگاه یمن را به عنوان پیروز تثیت کرد.
وی افزود: دشمن بهتر است که توصیه رهبر عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن را گوش کند.
«محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن هم گفت: ما به ملت خود تکیه داریم.
در همین ارتباط «عبدالملک الحوثی» رهبر انصارالله یمن روز دوشنبه به ائتلاف سعودی درباره از دست دادن این فرصت هشدار داد و تأکید کرد، متجاوزان در صورتی که فرصت تعلیق عملیات نظامی را از دست بدهند پیشمان خواهند شد.
وی در سخنرانی ویدئویی خود به مناسبت نزدیک شدن ماه مبارک رمضان افزود: ما از هیچ تلاشی برای مقابله با تجاوز و محاصره فروگذار نخواهیم کرد و ابدا ادامه محاصره را نمیپذیریم.
عبدالملک الحوثی ضمن اعلام اینکه هشتمین سال تجاوز به یمن با عملیات « کسر الحصار الثالثه » (شکست محاصره» آغاز شد، تأکید کرد، متجاوزان راهی برای در امان ماندن از ضربات و خروج از مخمصه جز توقف حملات و رفع محاصره ندارند.
از سوی دیگر «نایف فلاح مبارک الحجرف»، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس در دیدار با فرستاده ویژه امریکا در امور یمن بر اهمیت گفتگوهای یمنی-یمنی زیر نظر شورای همکاری خلیج فارس برای پایان دادن به درگیری در یمن و حمایت از هر اقدامی که امنیت و ثبات را در این کشور محقق کند، تاکید کرد.
وی همچنین از تلاش و اهتمام جامعه جهانی برای پایان دادن به درگیریها در یمن از طریق قطعنامههای شورای امنیت، قدردانی کرد.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرد که موفقیت گفتوگوهای یمنی-یمنی نه یک گزینه بلکه یک ضرورت است که نیازمند درک همگان از مسئولیت ملی خود و کنار گذاشتن عوامل تفرقهافکن و اختلافات داخلی و مشارکت جدی و کارآمد برای تحقق یک توافق ملی است.
گفتگوها برای پایان درگیری در یمن با نظارت شورای همکاری خلیج فارس روز چهارشنبه ۳۰ مارس، در مقر این شورا در ریاض آغاز به کار کرد و قرار است تا ۷ آوریل ادامه داشته باشد.
این در حالی است که روز گذشته شورای عالی سیاسی یمن در بیانیهای تاکید کرد که این طرح پیشنهادی جای هیچ شکی را باقی نگذاشت که یمن خواستار بازگشت صلح و رعایت حسن همجواری است.
در این بیانیه آمده است که موارد مطرح شده در طرح پیشنهادی به گونهای بود که فرصتی طلایی را برای همگان جهت تحقق صلحی پایدار و دائمی فراهم میکرد.
شورای عالی سیاسی یمن همچنین تاکید کرد که صلح تنها از راه رفع محاصره ملت یمن و احترام به حاکمیت و استقلال این کشور محقق خواهد شد.
این شورا خاطرنشان کرد که در صورت محقق نشدن صلح، ملت و رهبری یمن، حق خود را برای اتخاذ گامهای لازم سیاسی و نظامی برای تضمین حقوق مشروع یمن به طور کامل، محفوظ میداند.
«مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن روز شنبه از توقف حملات نیروهای مسلح یمنی علیه مواضع عربستان و برقراری یک طرفه آتش بس برای مدت ۳ روز خبر داده بود.
المشاط تاکید کرده بود در صورتی که عربستان به پایان محاصره و توقف حملات خود به یمن برای همیشه متعهد شود، صنعا برای تبدیل این آتش بس به یک تعهد نهایی آمادگی دارد.
پیش از این «محمد عبدالسلام» سخنگوی جنبش انصارالله و رئیس تیم مذاکره کننده دولت نجات ملی یمن تصریح کرد: تعامل مثبت با ابتکار عمل مطرح شده از سوی مهدی المشاط رئیس شورای عالی سیاسی یمن و پاسخ مثبت به آتش بس و رفع محاصره و اخراج نیروهای بیگانه از یمن دریچه اساسی برای ورود به صلح است.
وی افزود: سخن از راه حل های سیاسی در فضایی آرام و بدور از هرگونه فشار نظامی یا انسانی صورت خواهد گرفت.
لازم به ذکر است که عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهیهای سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله بهداشت جهانی و یونیسف بارها هشدار دادهاند که بر اثر ادامه حملات متجاوزان به یمن، مردم این کشور با قحطی و بروز یک فاجعه انسانی که در قرن گذشته بیسابقه است، روبه رو هستند.
با وجود گذشت هفت سال از آغاز این تجاوزگری همه جانبه، نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن ضمن دفاع از ملت خود، توانستهاند ضربات سنگینی به ائتلاف متجاوز و وابستگان آنها وارد کنند و اهداف متجاوزان سعودی و اماراتی را در عمق خاک این دو کشور هدف حملات خود قرار دهند و با وجود محاصره کامل، توان تسلیحاتی بویژه موشکی و پهپادی خود را با تکیه بر توان داخلی گسترش دهند.