معاون عمرانی استاندار همدان گفت: هگمتانه تنها تپه تاریخی است که علی‌رغم بارها تخریب، شهریت در آن ادامه یافته و شهر دقیقا در کنار آن فعالیت دارد و این مهم به عنوان فرصتی برای ثبت تاریخی هگمتانه است.

فرزاد تیموری  با بیان اینکه ثبت جهانی هگمتانه را یکی از موارد بسیار مهم برای استان همدان، غرب کشور و به ویژه شهر همدان برشمرد و اظهار داشت: استاندار از زمان آغاز خدمت خود در این جایگاه، این مهم را به طور جدی پیگیری کردند.

وی به دیدار با مشاور وزیر میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: در این دیدار به وجود مشکلات در ثبت جهانی هگمتانه اشاره و به رفع این موارد تاکید شد.یکی از موارد اصلی راه دسترسی بازار آهن فروش‌هاست و به مشاور وزیر وعده انجام مسیر جایگزین در این خصوص را دادیم.

تیموری به طراحی راه جایگزین و ارایه آن در کمیسیون ماده ۵ اشاره کرد و ادامه داد: در شورای ترافیک شهر همدان و استان نیز این طرح ارایه و سرانجام مصوب شد.

وی با اشاره به آغاز کار اجرایی مسیر جایگزین با حضور استاندار، شهردار و مدیرکل میراث فرهنگی تصریح کرد: این مسیر از کنار موزه هگمتانه به خیابان اکباتان و مسیر روبه‌روی راه آهن‌فروش‌ها متصل می‌شود؛ این مسیر عرض خیابان اکباتان را طی کرده و در بالادست خیابان قرار می‌گیرد و پایین دست نیز جزو تپه هگمتانه قرار می‌گیرد.

معاون عمرانی استاندار همدان ادامه داد: این اقدام مهم بوده و بعد از احداث مسیر جایگزین باید مسیر قبل آسفالت‌برداری شده و در خصوص توقف عرصه سواره به هگمتانه اطمینان خاطر به میراث فرهنگی داده شود.

وی با تأکید بر اینکه در صورت تحقق این امر امکان حضور نمایندگان یونسکو در همدان و بازدید از محل و فرآیند اجرایی ثبت جهانی هگمتانه محقق خواهد شد، خاطرنشان کرد: ساماندهی سیما و منظر جداره‌های اکباتان، بوعلی و میدان امام و بخش‌هایی از بازار از دیگر موارد مطرح در ثبت جهانی هگمتانه بوده و طبق هماهنگی‌ها جلسات مشترک بین میراث فرهنگی و شهرداری برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه برای هر پلاک مشخصات لازم تعیین می‌شود، یادآور شد: با انجام این اقدامات دغدغه دیگری نخواهد بود و با حضور نمایندگان یونسکو پرونده ثبت جهانی هگمتانه را با قوت و قدرت پیگیر خواهیم بود.

وی کاشت درخت به منظور پوشش برخی اماکن دارای ظاهر نامتجانس را از دیگر موارد در ثبت جهانی هگمتانه دانست و اظهار داشت: تهیه طرح جامع هگمتانه نیز از دیگر موارد بوده و مشاور خوبی در این خصوص فعالیت دارد.

معاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه ثبت جهانی، ثبت منظر تاریخی هگمتانه در همدان است، گفت: تنها تپه تاریخی است که علی‌رغم بارها تخریب، شهریت در آن ادامه یافته و شهر دقیقا در کنار آن فعالیت دارد و این مهم به عنوان فرصتی برای ثبت تاریخی هگمتانه است.

وی ثبت جهانی هگمتانه را یکی از اولویت‌ها برشمرد و بیان کرد: کمیته فنی و تخصصی در این خصوص تشکیل و اتفاقات رصد می‌شود؛ بیش از ۱.۵ ماه کارهای اجرایی آغاز شده است.

معاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه حضور ناظران یونسکو از مردادماه برای ثبت هگمتانه محتمل است، افزود: باید این پرونده تکمیل و ارسال شود؛ در ثبت جهانی به دنبال ثبت یک اثر از همدان هستیم.

وی با بیان اینکه ثبت جهانی یک پتانسیل در پذیرش و توسعه گردشگری جهانی است، تصریح کرد: ثبت جهانی هگمتانه در کنار سایر آثار واجد ارزش همدان همچون غار علیصدر در سطح بین‌المللی بسیار موثری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *