کنگره بزرگداشت «منادی وحدت، سیدجمال‌الدین اسدآبادی» ‌ با حضور وزرای علوم و ارشاد و مسئولان استانی ‌در شهرستان اسدآباد برگزار شد.‌

کنگره بزرگداشت «منادی وحدت، سیدجمال‌الدین اسدآبادی» که با حضور  وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهرستان اسدآباد برگزار شد.

نماینده ولی فقیه در استان همدان: اصلاح اجتماعی بستر کار سیدجمال‌الدین اسدآبادی بود

گروه استان‌ها ـ نماینده ولی فقیه در استان همدان تاکید کرد: بسترکارسیدجمال‌الدین اسدآبادی اصلاح اجتماعی بود و این اقدام را با اصلاح نخبگان و حاکمان آغاز کرد.

آیت‌الله حبیب‌اله شعبانی در کنگره بزرگداشت سیدجمال‌الدین اسدآبادی که با حضور وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و علوم، تحقیقات و فناوری در حال برگزاری است، اظهار کرد: فلسفه بعثت انبیا یکی از مسائل مهم در قرآن کریم است که هدف و مسیر اصلی پیامبران را اصلاح جامعه، مبارزه با فساد و تحقق عدالت می‌داند.

وی با تاکید بر اینکه آرمان علمای قرن‌های اخیر آرمان انبیای الهی است، خاطرنشان کرد: در جامعه اسلامی تا قرن هفتم تمدنی بزرگ شکل گرفت که در آن زمان اروپا مبتلا به قرون وسطی بود، اما با حمله مغول، جوامع اسلامی دچار انحطاط شدند.

وی با بیان اینکه جریان اصلاحات در اسلام از نیمه دوم قرن سیزدهم آغاز شد، خاطرنشان کرد: سید جمال‌الدین اسدآبادی یکی از افرادی بود که حرکت اصلاح‌گری را آغاز کرد.

آیت الله شعبانی با بیان اینکه اولین حرکت اصلاحی اصلاح‌گران، اصلاح دینی بود، یادآور شد: سید جمال‌الدین اسدآبادی و همراهان وی در ابتدا افراد دین‌مدار را اصلاح کردند.

امام جمعه همدان تاکید کرد: بنابر بر ایده سید جمال‌الدین اسدآبادی بازگشت به اسلام واقعی، قرآن، سنت و سیره پیامبران از روش‌های اصلاح دینی بود.

وی با بیان اینکه سید جمال‌الدین اسدآبادی با نظرات و دیدگاه‌های غرب آشنا بود، گفت: اصلاح اجتماعی بستر کار سید جمال بود و بر اساس دیدگاه این عالم، مصلحان اجتماعی برای اصلاح جامعه باید درد مردم را به صورت محسوس درک کنند.

آیت‌الله شعبانی تاکید کرد: سیدجمال‌الدین معتقد بود که تقسیم جوامع اسلامی صرفا تقسیم اعتباری است و واقعی نیست و یکی از کلیدواژه‌های این عالم، ایجاد وحدت اسلامی بود.

وی مبارزه با استکبار را مانع اصلی انحطاط جوامع اسلامی عنوان کرد و افزود: اگر جامعه‌ای قرار است پیشرفت کند در سایه پیشرفت عقلانی نخبگان جامعه حاصل می‌شود و بر اساس این دیدگاه، سید جمال‌الدین به دنبال مبارزه با جهل رفت.

وی تاکید کرد: اصلاح جامعه بر اساس اصلاح مردم صورت می‌گیرد که پایه و زمینه آن اصلاح نخبگان و حاکمان است و برای به حرکت در آوردن و اصلاح حاکمان باید از مردم بهره گرفت.

امام جمعه همدان با بیان اینکه نقش سید جمال‌الدین، تربیت مصلحین دینی و اجتماعی از میان نخبگان بود، تصریح کرد: امام خمینی (ره) مصلح بزرگ اجتماعی و دینی است که نقطه حرکت را به درستی تشخیص داد.

وی اضافه کرد: اصلاح‌گری و نگاه مصلحانه در تمام بخش‌ها در کشور ما مشاهده می‌شود.

نماینده ولی فقیه در استان همدان با بیان اینکه انتظار از سرزمین‌هایی که مفاخر بزرگ دارد بیشتر است، یادآور شد: اسدآباد باید مصلحین متعددی در بخش‌های مختلف داشته باشد.

حجت‌الاسلام سید موسی حسینی مجد با بیان اینکه سید جمال افتخاری از افتخارات جهان اسلام و تمام آزادی خواهان جهان است، یادآور شد: ۸۳ سند به ثبت رسیده که نشان می‌دهد این سید بزرگ زاده اسدآباد است.

گفت سید جمال الدین اسدآبادی در کنار عرفا و مجتهدین بزرگ به درجه‌‌ای بزرگ نائل آمده است، خاطرنشان کرد: این شیخ بزرگ الگویی برای فقها و روحانیت است.

وی همچنین تصریح کرد: در جریان برگزاری این کنگره، ۱۰ مدرس و محقق در فضای مجازی و همچنین به صورت حضوری مقالات خود را در کنگره سید جمال‌الدین اسدآبادی ارائه دادند.

حسینی مجد با تاکید بر اینکه باید جایگاه این سرمایه بزرگ ارج نهاده شود، گفت: باید معرفی سید جمال‌الدین اسدآبادی در عرصه بین‌المللی صورت بگیرد.

وی در خصوص بیانات مقام معظم رهبری و شهید مطهری مبنی بر معرفی سید جمال به عنوان یک پژوهشگر بی‌نظیر، خاطرنشان کرد: این روحیه خستگی‌ناپذیر و جهاد تبیینی که سید جمال از دو قرن پیش آغاز کرده، ستودنی است.

حسینی مجد گفت: بر اساس بیانات شهید مطهری، سیدجمال‌الدبن اسدآبادی دردهای اجتماعی مسلمانان را با واقع بینی خاصی نشان داد و نهضت این عالم بزرگ هم علمی و هم فرهنگی بود.

بیشتر بخوانید
اردوهای راهیان نور فرصت مناسب برای نهادینه کردن جهاد تبیین است

تولیت آستان قدس رضوی: دستاوردهای انقلاب هنوز تبیین‌ نشده‌اند/ «جهاد تبیین»‌ خنثی‌کننده ‌توطئه دشمنان است

کنگره شهدای استان مرکزی در مسیر “جهاد تبیین” فعالیت دارد

جشن‌های شعبانیه فرصت مناسبی برای انجام “جهاد تبیین” است

وی با بیان اینکه تایید بنیاد سید جمال الدین اسدآباد از سال ۸۸ در شورای عالی انقلاب فرهنگی اخذ شده است، از مسئولان درخواست کرد که شرایط آغاز فعالیت رسمی و جدی این بنیاد را فراهم کنند.

وزیر ارشاد در همدان: بنیاد ملی و مرکز اسناد سیدجمال‌الدین اسدآبادی احیاء می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از احیای بنیاد و مرکز اسناد سیدجمال‌الدین اسدآبادی با هدف اشتراک گذاری ایده ها و نظریات این شخصیت بزرگ، خبر داد.، محمدمهدی اسماعیلی ظهر امروز در کنگره بزرگداشت سید جمال‌الدین اسدآبادی که به میزبانی شهرستان اسدآباد در استان همدان برگزار شد، با بیان اینکه این شهرستان مهد علم و دانش است، اظهار کرد: این کنگره به نام یک شخصیت و اندیشمند بزرگ جهان اسلام برگزار شده است.

وی با تاکید بر اینکه ایده بازگشت به جهان اسلام و دوره طلایی به عنوان راه عبور از انحطاط، توسط سید جمال الدین معرفی شد، گفت: سید جمال الدین اسدآبادی زمانی که غرب به دنبال تقسیم جهان اسلام بود، مسئله وحدت اسلامی را مطرح و با این ایده تحولات جدید شکل گرفت و ۱۸ کشور جدید از امپراتوری عثمانی ایجاد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه سید جمال‌الدین اسدآبادی دست استکبار را خوانده بود، تصریح کرد: حاکمان پر رخوت توان همراهی با این ایده را نداشتند و نسبت به آن بی‌توجه بودند و این بی‌توجهی بحران‌های بزرگی را در آن زمان ایجاد کرد و مناطق ملوک‌الطوائفی شکل گرفت.

اسماعیلی با بیان اینکه حرکت اصلاحی جهان بزرگ اسلام با پندگیری و تجربه‌اندوزی از سید جمال در ایران با حضور امام خمینی(ره) ایجاد شد، گفت: حضرت امام (ره) تمام تحولات را مطالعه کرده بودند و ایده‌های ایشان به دقت طراحی شد و جای رخنه استکبار در آن وجود نداشت و به عنوان شالوده نهضت مردم قرار گرفت و در حال حاضر پس از سال ها همچنان شاهد ایستادگی با اقتدار این نهضت هستیم.

وی در ادامه یادآور شد: فرزندان نهضت امام (ره) از جمله مقام معظم رهبری و سپهبد شهید سلیمانی مقابل انحرافات جدید ایستادند و اجازه ندادند منطقه دچار انحطاط شود.

اسماعیلی با بیان اینکه در گذشته حاکمان از سید جمال پند نگرفته‌اند و پس از سال‌ها امام (ره) از این پندها استفاده کرد و جلوی استکبار ایستاد، اظهار کرد: امروز صهیونیست‌های غاصب که فلسطین را اشغال کرده اند، در مرزهای خود احساس امنیت را از دست داده‌اند.

وی گفت: اگر از سید جمال سخن می‌گوییم به دنبال مسئله قومی و منطقه‌ای نیستم بلکه از تجربه‌ای بزرگ و سترگ در جهان اسلام سخن می‌گوییم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سفر یک روزه به استان همدان و حضور در کنگره بزرگداشت «منادی وحدت، سیدجمال‌الدین اسدآبادی» که با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در شهرستان اسدآباد برگزاری می شود، صبح امروز وارد شهرستان اسدآباد شد و در بدو ورود مورد استقبال استاندار همدان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان و دیگر مسئولان استان قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *