مدیرکل تعزیرات استان همدان گفت: با نزدیک شدن به ایام پایانی سال و خریدهای شب عید، نظارت بر بازار تشدید شده است.
چند قدمی به پایان سال باقی نمانده و مردم برای استقبال از سال نو و فصل بهار آماده میشوند.از نیمه دوم اسفند ماه بازار رونق میگیرد و خریدهای مردم آغاز میشود.اگرچه در دو سال گذشته بخاطر شرایط کرونایی و محدودیتها وضعیت بازار و کسبه خوب نبوده اما این روزها با فروکش کردن بیماری و افزایش آمار واکسیناسیون، مردم تمایل بیشتری برای حضور در بازار و خریدهای شب عید پیدا کردند.
اما در این ایام نظارت بر بازار قیمتها و جلوگیری از گرانفروشی از خواستههای مهم مردم است که باید مورد توجه قرار گیرد.به همین منظور دستگاههای نظارتی استان، آماده باش شده و اکیپهای ویژه بازرسی و رسیدگی به شکایات مردمی تشکیل شده است.
مرضیه یونسی در گفتوگو با خبرنگار در همدان، اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن در روزهای پایانی سال و ایام نوروز، نظارت و بازرسیهای ما بر بازار و کالاهای اساسی تشدید شده است.
وی با بیان اینکه از ۱۴ تا ۲۹ اسفند ماه و یکم تا ۱۴ فروردین ماه روزانه دو نوبت بازرسی در بازار و واحدهای صنفی انجام میشود، تصریح کرد: علاوه بر همدان در سایر شهرستانهای استان هم گشتهای تعزیرات فعال هستند.
مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی استان همدان با اشاره به اینکه نظارت در ایام پایانی سال بسیار مهم است، اظهار داشت: بخشی از بازرسیهای ما مربوط به بازدید از آرایشگاهها است.
یونسی افزود: آرایشگاهها از نظر کالاهای قاچاق، مواد مصرفی، عدم صدور فاکتور برای مشتری، عدم درج نرخگذاری و گرانفروشی خدمات مورد بازرسی قرار میگیرند.
یونسی با تاکید بر اینکه نصب اتیکت بر روی همه کالاها ضروری است، تصریح کرد: در طرح شفافسازی قیمتها، نرخ تمام شده کارخانه، درصد سود قانونی واحدها و قیمت نهایی کالا مشخص میشود.
وی با بیان اینکه بیشتر با تخلفاتی مانند گرانفروشی و عرضه خارج از شبکه و احتکار مواجه هستیم، گفت: همه انبارهای توزیع باید در سامانه انبارها ثبت شوند.
مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی استان همدان با اشاره به اینکه اخیرا چند مورد انبار احتکار سیب زمینی شناسایی شده است، اظهار داشت: کالاهای احتکار شده با هماهنگی سازمان صمت، جهاد کشاورزی و تعاون روستایی و تحت نظارت تعزیرات در بازار توزیع میشود.
یونسی با بیان اینکه در ایام پایان سال بحث تظیم بازار و جلوگیری از گرانفروشی مطرح است، عنوان کرد: به همین منظور گشتهای بازرسی ما در همه صنوف از مواد پروتئینی گرفته تا پوشاک و آجیل فروشیها گشت زنی و نظارت میکنند.
شکایات مردمی به سامانه ۱۳۵ ارسال شود
وی با تاکید بر اینکه مردم در صورت مشاهده هر گونه گرانفروشی و تخلف واحدهای صنفی میتوانند به سامانه ۱۳۵ گزارش دهند، اظهار داشت: همکاران ما در کوتاهترین زمان ممکن به این شکایات رسیدگی میکنند.
مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی استان همدان با بیان اینکه علاوه بر گزارش حضوری، مردم میتوانند برای ثبت شکایات خود به صورت حضوری به تعزیرات مراجعه کنند، گفت: با توجه به نوع پروندهه مدت زمان رسیدگی به آن متفاوت است.
یونسی افزود: معمولا مدت زمان پروندههای مربوط به قاچاق کالا ۳۵ روز، پروندههای بهداشتی ۱۵ روز و پروندههای صنفی ۲۰ روز است.
وی در بخش دیگری از گفتوگو از تخلف واحدهای صنفی در عرضه تخممرغ خبر داد و گفت: اگرچه باید تخممرغ در به صورت کیلویی به مشتری عرضه شود اما متاسفانه هنوز در همه واحدها رعایت نمیشود.
مدیرکل سازمان تعزیرات حکومتی استان همدان با بیان اینکه در جلسات آتی استانی به موضوع عرضه تخممرغ رسیدگی میشود، تصریح کرد: خرید کیلویی از نظر اقتصادی به نفع مصرف کننده است.
احمد گازرانی، عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف همدان نیز درباره نظارت بر بازار شب عید، اظهار داشت: بارزسان ما به صورت روزانه وضعیت بازار را رصد میکنند.
وی با تاکید بر اینکه همه واحدها موظف به درج قیمت بر روی اجناس هستند، تصریح کرد: فاکتورهای خرید فروشگاهها مورد بررسی قرار میگیرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف همدان با تاکید بر اینکه به منظور حمایت از مصرف کننده، طرح خرید شفاف را به راه انداختیم، گفت: در این طرح اجناس با حداقل سود به مردم عرضه میشود.
گازرانی با بیان اینکه کسبه در دو سال گذشته بازار شب عید را از دست دادند، تصریح کرد: اما امسال با فروکش کردن بیماری انتظار داریم بازار رونق همیشگی را داشته باشد.