قیمت هر کیلو سیب‌زمینی در بازار همدان به بیش از ۱۵ هزار تومان رسیده است این در حالی است که احتکار سیب زمینی در انبارهای غیرمجاز عامل گرانی این کالای پر مصرف همدان است.

 سیب زمینی جزء کالاهای پرمصرف است که در سبد غذایی همه مردم وجود دارد. اما مدتی است قیمت این محصول پرمصرف روی خوشی به خریداران بازار نشان نداده و تا کیلویی ۱۶ هزار تومان پیش رفته است.

اگرچه استان همدان یکی از تولیدکنندگان اصلی سیب‌زمینی در کشور است و امسال هم تولیدات به اندازه کافی انجام شده اما اکنون شرایط بازار به گونه‌ای رقم خورده که کمبود و گرانی سیب‌زمینی در بازار همدان ایجاد شده است.

گلایه مردم از گرانی سرسام‌آور سیب‌زمینی در بازار، ما را راهی بازار کرد تا از نزدیک در جریان وضعیت توزیع و قیمت این کالا باشیم.

به بازار سرگذر همدان که محل فروش میوه و تره بار است می‌روم، از ساعت‌های اولیه صبح میوه و محصولات کشاورزی مورد نیاز مردم در این بازار عرضه می‌شود.

در این بازار قیمت هر کیلو سیب زمینی از ۱۲ هزار شروع و به ۱۶ هزار تومان می‌رسد. کیفیت سیب زمینی‌های ۱۲ هزار تومانی به مراتب کمتر از نوع گران آن است.

یکی از فروشندگان در این بازار به خبرنگار گفت: قیمت سیب‌زمینی در میدان بار همدان ۱۱ هزار تومان است، ۳۵ درصد هم سود خرده‌فروشی بر نرخ آن افزوده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اختیار سیب‌زمینی از دست کشاورزان خارج شده و به دست دلالان افتاده است، تصریح کرد: افراد سودجو با دپو کردن سیب‌زمینی در انبارها سبب ایجاد کمبود و گرانی بسیار بالای سیب زمینی در بازار شده‌اند. 

این فروشنده با بیان اینکه خودم قبلا کشاورز و تولیدکننده سیب‌زمینی بوده‌ام، تصریح کرد: دلالان هنگام برداشت محصولات کشاورزی سیب‌زمینی را به نرخ بسیار پایینی خریداری کرده و پس یک دوره انبار آن را به نرخ بالایی در بازار عرضه می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه اگر دست دلالان و افراد سودجو از محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی مردم کوتاه شود بدون شک شاهد گرانی‌های یکباره و غیرمنطقی محصولات کشاورزی نخواهیم بود، اظهار داشت: بازار نیازمند یک مدیریت و نظارت جدی‌تر است.

این فروشنده با بیان اینکه از کشاورزان سیب زمینی به نرخ کمتر از ۵ هزار خریداری می‌شود، گفت: آن وقت همان محصول در بازار به قیمت ۱۵ هزار تومان عرضه می‌شود. 

 سیب‌زمینی به صورت قطره چکانی وارد بازار می‌شود 

رضا البرزی، رئیس اتحادیه میوه و تره بار همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار در همدان، اظهار داشت: برودت هوا و انبار کردن سیب‌زمینی‌ها توسط افراد سودجو سبب گرانی این محصول در بازار شده است.

وی با بیان اینکه امروز قیمت هر کیلو سیب‌زمینی در مرکزمیدان بار همدان ۱۱ تا ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان بوده است، تصریح کرد: ۳۰ تا ۳۵ درصد هم به عنوان سود خرده‌فروشی بر روی این قیمت اعمال می‌شود.

رئیس اتحادیه میوه و تره بار همدان با تاکید بر اینکه یک عده افراد سودجو و دلال سیب‌زمینی را با نازلترین قیمت از کشاورزان زحمتکش خریداری و در انبارها دپو می‌کنند، اظهار داشت: وقتی عرضه یک کالا کم شود قیمت آن روند صعودی پیدا می‌کند.

البرزی با بیان اینکه امسال استان همدان هیچ گونه کمبودی در زمینه تولید سیب‌زمینی نداشته است، افزود: اما واسطه‌ها و دلالان سبب ایجاد آشفتگی در بازار می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه در روزهای آینده سیب‌زمینی مناطق گرم سیر وارد بازار می‌شود، تصریح کرد: با ورود محصولات به استان حتما کاهش قیمت رخ می‌دهد.

سرما و صادرات عامل گرانی سیب زمینی است

داریوش سرحدی، مدیر توسعه بازرگانی جهادکشاورزی استان همدان نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار در همدان، با بیان اینکه بیش از ۳ هزار کشاورز در استان همدان فعالیت دارند اظهار داشت: افزایش حجم صادرات سیب‌زمینی سبب گرانی این محصول در بازار همدان شده است.

وی با تاکید بر اینکه سرمای هوا و بارندگی‌های اخیر سبب کاهش عرضه سیب زمینی از انبارها در بازار شده است، تصریح کرد: با رسیدن تولیدات استان‌های گرمسیری مانند جیرفت به همدان، تعادل در بازار ایجاد می‌شود.

مدیر توسعه بازرگانی جهادکشاورزی استان با بیان اینکه گشت زنی در انبارهای استان آغاز شده است، گفت: انبارهای غیرمجازی که ثبت سامانه جامع انبارها نشده باشند شناسایی و برخورد قانونی انجام می‌شود.

سرحدی با تاکید بر اینکه برخی کشاورزان و تولیدکنندگان نیاز مالی مبرم دارند و از بدو تولید اقدام به فروش محصولات خود می‌کنند، اظهار داشت: بعضی کشاورزان هم خود سردخانه دارند و محصولات را انبار می‌کنند تا با قیمت بالاتری به فروش برسانند.

وی با بیان اینکه همه تولیدکننده موظف به ثبت انبار خود در سامانه مربوطه هستند، گفت: یک سری از انبارها هم غیرمجاز هستند که از مردم تقاضا داریم در صورت مشاهده این انبارها به سامانه ۱۲۴ گزارش دهند.

معاون بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه از امروز عرضه مستقیم سیب‌زمینی با نرخ پایین‌تر از سطح بازار در بازارچه‌های شهر انجام می‌شود، تصریح کرد: این اقدام از طریق تعاون روستایی پیگیری و قیمت محصولات تعیین می‌شود.

به گزارش ، این روزها در پی گرانی کالاهای اساسی در بازار، جای خالی مسئولان نظارتی در رسیدگی به وضعیت بازار و معیشت مردم بیش از پیش احساس می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *