محسن جعفری نژاد بسطامی گفت: ۲۳ دستگاه اجرایی مسئول اجرای قانون هوای پاک در کشور هستند و در سطح استان ۱۸ دستگاه وظایف معینی در این زمینه دارند که میتوان گفت تا اجرای کامل وظایف در قانون هوای پاک راه زیادی مانده است.
او گفت: محیط زیست استان همدان وظیفه نظارت و پایش و ارائه گزارش در زمینه اجرای قانون هوای پاک را دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: برخورد با عوامل آلاینده هوا، اجرای مدیریت سبز و موتورخانهها توسط همه دستگاههای اجرایی، توجه مدیریت شهری به مساله هوا در طرحهای مدیریت شهری و کمربند سبز و ارتقای فضای سبز شهری از جمله وظایفی است که برای دستگاههای متولی تعریف شده است.
جعفری نژاد بسطامی گفت: محیط زیست استان همدان موافق با هرگونه توسعه صنعتی که آثار زیانباری بر کیفیت هوای شهر و سلامت شهروندان داشته باشد، نیست.
او گفت: همه دستگاههای اجرایی باید در بحث اجرای مستمر قانون هوای پاک و فرهنگسازی اقدام کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان گفت: تنها ایستگاه پایش کیفی هوا در همدان فعالیت دارد که با توجه به شرایط اقلیمی و توپوگرافی برای گزارش دقیق وضعیت هوای شهر همدان نیاز است چند ایستگاه دیگر راه اندازی شود.
جعفری نژاد بسطامی گفت: در فصول سرد سال شاهد وارونگی دما بوده که تشدید کننده آلودگی و ناشی از احتراق ناقص سوخت خودروها است.
او گفت: در این بین عواملی نظیر استفاده بیش از حد از وسایل گرمایشی در منازل، فعالیت موتورخانه ها، روشن ماندن اتوبوسهای شهری در زمان توقف نیز در آلودگی هوا موثر است.